Višem sudu u Novom Sadu još uvijek NIJE dostavljena zamolnica za izručenje

N. K.
Višem sudu u Novom Sadu još uvijek NIJE dostavljena zamolnica za izručenje
Sanjin Sefić saslušan je kod sudije za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu po međunarodnoj potjernici Bosne i Hercegovine u pratnji branioca po službenoj dužnosti.

"Sanjin Sefić je saslušan u prisustvu branioca po službenoj dužnosti. Na saslušanju utvrđen je njegov identitet, lične, porodične prilike i on se izjasnio da je jedino državljanin Bosne i Hercegovine", kazala je glasnogovornica Višeg suda u Novom Sadu Ivana Karapandžić za Radiosarajevo.ba.

Nakon saslušanja Sefiću je određen ekstradicijski pritvor koji može trajati najduže do dva mjeseca.

"Ono što dalje slijedi jeste postupanje po zamolnici Ministarstva za pravdu BiH za izručenje koja još nije dostavljena, a oni su informirani da je potrebno da dostave Sudu zahtjev za izručenje (zamolnicu za izručenje) osumnjičenog", istaknula je Karapandžić za Radiosarajevo.ba.

"Nakon stizanja zamolnice dalja procedura je takva da se ispituje postojanje pretpostavke za izručenje i to je ono što u postupku predstoji", precizirala je Karapandžić.

Kontaktirali smo i Ministarstvo za pravdu BiH, gdje su nam rekli kako oni rade na prikupljanju neophodne dokumentacije, te da će zamolnica za izručenje biti zatražena do kraja dana ili rano sutra - u petak 14. oktobra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije