Ministarstvo za pravdu BiH zatražilo dokumentaciju za ekstradiciju Sefića

Fena
Ministarstvo za pravdu BiH zatražilo dokumentaciju za ekstradiciju Sefića
Ministarstvo za pravdu Bosne i Hercegovine zatražilo je od nadležnog Kantonalnog suda ekstradicijsku dokumentaciju za  Sanjina Sefića koji je uhapšen u Srbiji nakon što je automobilom u Sarajevu usmrtio dvije studentice i potom pobjegao u Srbiju.

Odmah po dobivanju neophodne dokumentacije Ministarstvo za pravdu BiH će pripremiti molbu za izručenje, izjavila je Feni glasnogovornica Ministarstva za pravdu BiH Marina Bakić.

Izručenje će biti zatraženo odmah po dobivanju dokumentacije s tim da konačnu odluku o izručenju donosi ministar pravde Republike Srbije. Rokove također određuje država koja izručuje potraživanu osobu, pojasnila je Bakić.

Kada je u pitanju mogućnost izručenja po tzv. skraćenom postupku, Bakić pojašnjava da će se Sefić danas u toku saslušanja moći izjasniti da li pristaje na skraćeni postupak ili ne, ali da uobičajeni ekstradicijski pritvor traje minimalno 18, a najduže 40 dana.

Datum i mjesto izručenja dogovaraju interpoli dviju država.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije