Vijećnici se za vrijeme sjednice 'častili' uvredama: 'Ti si tele...'

0
Radiosarajevo.ba
Vijećnici se za vrijeme sjednice 'častili' uvredama: 'Ti si tele...'
Foto: Hrvatska / Vijećnici u Vinkovcima su imali šta reći jedni drugima

Ružan incident dogodio se sredinom prošle sedmice na sjednici Gradskog vijeća Grada Vinkovaca.

Izazvao ga je gradonačelnik Ivan Bosančić iz HDZ-a, kojeg je očito jako iznervirao opozicioni vijećnik Goran Kajkić, član Živog zida. Problemi su nastali kada je Kajkić za govornicom optužio Bosančića da je u izbornoj kampanji građanima obećao projekte koje kasnije nije realizirao, piše Telegram.

Kajkić je za Telegram kazao da su ga vijećnici HDZ-a uznemiravali i prije gradonačelnikovog ispada.

Naoružajte se strpljenjem: Udes u Vogošći, ogromne gužve u saobraćaju

Naoružajte se strpljenjem: Udes u Vogošći, ogromne gužve u saobraćaju

“Konstantno su me ometali u govoru i podsmjehivali mi se”, žali se.

Goran Kajkić je Telegramu ustupio video zapis dijela sjednice na kojem je zabilježeno što mu je gradonačelnik Vinkovaca rekao. Bosančića se na snimci ne vidi zbog lošeg ugla snimanja, ali jasno se čuje njegov glas. “Ti si tele”, dobacio je gradonačelnik opozicionom vijećniku.

“Vidio sam ga svojim očima i čuo svojim ušima, sjedio je u prvom redu”, kaže nam Kajkić. “I predsjednik Gradskog vijeća Vedran Čuljak, također HDZ-ovac, jasno je čuo uvredu, ali nije reagovao”, dodaje.

“To je tipičan primjer ponašanja gradonačelnika Bosančića. U izbornoj kampanji je obećao finansiranje projekata iz EU fondova, ali sad se čini da neki od tih projekata neće biti finansirani u obećanim iznosima, a za neke Grad Vinkovci diže i kredit, u iznosu od 38 miliona kuna”, tvrdi Goran Kajkić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije