VIDEO podijelio strane u Crnoj Gori: Da li je policija "prešla" kod građana?

1
Radiosarajevo.ba
VIDEO podijelio strane u Crnoj Gori: Da li je policija "prešla" kod građana?
Foto: Gradski.me / Stanje na Cetinju

Uoči današnjih protesta u Cetinju, desetine policajaca su skinuli uniformu, te prešli kod građana koji su blokirali prilaze tom gradu, iz pravca Podgorice i Budve, kako bi onemogućili dolazak patrijarha Porfirija i sveštenstva SPC, na ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Kako je ranije javila ekipa N1, na ceste su postavili gume i kamenje. Vidjeli su i grupu mladića s palicama i drugim hladnim naoružanjem.

Veliki broj Crnogoraca stigao je jutros u Cetinje iz drugih gradova.

Preminuo je Velibor Džarovski, kontroverzni 'kralj fudbala' bivše Jugoslavije

Preminuo je Velibor Džarovski, kontroverzni 'kralj fudbala' bivše Jugoslavije

Danas je izbilo nekoliko incidenata između protivnika održavanja ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) u tom gradu i policije, a građani su sklonili zaštitnu ogradu između gradskog trga i Cetinjskog manastira i probili policijski kordon na ulazu u grad.

Okupljeni nose majice: "Da je vječna Crna Gora", crnogorske zastave, a na ulazu u grad je istaknut transparent: "Da je vječna Crna Gora".

Ipak, iako na snimku možemo vidjeti kako policajci dolaze kod građana, te ih pozdravljaju i dižu ruke, izvor Vijesti iz vrha Uprave policije tvrdi kako "nije bilo nikakvih incidenata u smislu prelaska policije na stranu demonstranata".

Vijestima je rečeno da je policija na svojim raspoređenim mjestima.

Isti izvor navodi kako se na snimcima samo vidi "kako policajci prolaze pored demonstranata koji ih pozdravljaju".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije