Video iz Hrvatske iznenadio građane: 'Ogroma zvijer snimljena u naselju'

2
Radiosarajevo.ba
Video iz Hrvatske iznenadio građane: 'Ogroma zvijer snimljena u naselju'
Foto: Printscreen / Životinja snimljena u Samoboru

Građane Samobora i okolnih sela u Hrvatskoj, u nedjelju 8. maja, podijelio je video koju je slušatelj poslao Radio Samoboru.

Riječ je o vrlo kratkom videu na kojem je zabilježena, kako se čini, velika smeđa životinja na polju okruženom šumarcima u naselju Kladje.

Radio Samobor snimak je objavio uz rečenicu "Danas je u Kladju viđen medvjed" te odmah izazvao veliku debatu.

Britanski političari: "Rusija sije haos u regiji Balkana, trebali bismo poslati vojsku u BiH"

Britanski političari: "Rusija sije haos u regiji Balkana, trebali bismo poslati vojsku u BiH"

Netaknuta priroda u kojoj caruju jeleni, košute, vukovi i risovi, a na medvjede upozoravaju i znakovi

Brojni tvrde da je riječ o jednom lokalnom psu, veće pasmine i dugog smeđeg krzna, no drugi odgovaraju da se životinja na kratkoj, mutnoj snimci kreće previše tromo da bi se radilo o psu.

Mnogima je smetala kvaliteta snimke pa su se pitali je li napravljena fiksnim telefonom, a našlo se i nekoliko stanovnika okolnih mjesta koji su podijelili vlastite fotografije nadzornih kamera na kojima se jasno vidi medvjed, ali i tragovi velikih medvjeđih šapa u blatu na Žumberačkom gorju.

Danas je u Kladju viđen medvjed .

Posted by Radio Samobor on Sunday, May 7, 2023

"To je Ivek koji se još uvijek smatra nestalim nakon Samoborskog fašnika. Bara se i dalje nada da će doći doma, a on nori po okolnim šumama", komentirao je jedan duhoviti pratitelj.

Bio medvjed ili pas, snimka je u svakom slučaju prikupila veliku pozornost, s više od 23.000 pregleda i 200 komentara otkad je objavljena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije