Video bakice Nade obišao region: "Tražimo volontera, visokog, nije oženjen"

0
Radiosarajevo.ba
Video bakice Nade obišao region: "Tražimo volontera, visokog, nije oženjen"
FOTO: Screenshot / Nada Crevar

Nada Crevar je bakica koja živi u Banskom Drenovcu. Njena kuća je nakon razornog zemljotresa dobila žutu oznaku – da nije za upotrebu. A opet, snimak s ovom bakicom proširio se društvenim mrežama.

Tražila je jednog volontera koji je nekoliko puta dolazio kod nje. Ljudski, da je pita da li je pala, da li je dobro, treba li joj šta.

Dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić je putem društvenih mreža objavila snimak s ovom bakicom koji je jako brzo oduševio sve koji su ga pogledali i podijelili.

"Mladić, visok, još nije oženjen, četiri puta je bio kod mene", opisala je ovako baka Nada volontera.

A taj mladić je Daniel Presečanin.

"Gospođa Nada je… kako bih vam rekao? Bio sam na puno mjesta na terenu i upoznao te ljude, i do svih mi je stalo, ali kod nje posebno volim ponovo otići. Ona je za mene utjelovljenje čovjeka koji još nije izgubio pravu iskrenost. U njoj nema podlosti. Kako je – tako ti kaže. Ali pritom ne voli konflikte, voli da se svi dobro slažu", ispričao je Daniel za telegram.hr.

On priča kako voli otići kod bake Nade bez razloga, kada završi sve druge poslove.

"Bez nekog posebnog razloga, tek toliko da je pozdravim. Onda mi priča o svojem životu, doživljajima iz mladosti. Baš volim sjediti s njom“, rekao je Daniel.

Prije objave priče, imao je i jednu molbu:

"Ako već pišete ovu priču, volio bih da glavni lik ne budem ja, nego da to bude gospođa Nada i slični ljudi. Ova situacija na Banovini u ljudima je probudila ono najbolje i ono najgore. Ima ih koji dobiju puno, ali vas psuju jer nisu dobili više. Ima i krađa, i kojekakvih podvala.

S druge strane, imate tamo ljude koji bi vam dali sve, kod kojih je ova tragedija samo naglasila dobrotu i karakter. O njima bi trebalo pisati".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije