Kolinda volontira u blizini Petrinje: Pokazala da je jedna od nas

4
Radiosarajevo.ba
Kolinda volontira u blizini Petrinje: Pokazala da je jedna od nas
PrtScr / Kolinda Grabar-Kitarović

Porodicu Radošević u Novom Selištu nadomak Petrinje posjetila je bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Kako piše jutarnji.hr, nije došla sama, već sa ekipom stručnjaka na čiju će se inicijativu te uz financijsku pomoć Radoševićima sagraditi nova kuća.

Ovoj porodici je nedavni zemljotres unišio sve materijalne uspomene i vrijednosti.

Kad me nazvao poznanik i rekao: 'Ivice, znaš kaj? Sutra ti stiže Kolinda', mislio sam da me zeza. Nisam odmah vjerovao iako se od prvog trenutka, kao i mnogi, angažirao da mi pomogne. A kad sam ju ugledao u dvorištu, ozario sam se. Ne samo ja, nego i cijela obitelj. Srce mi je lupalo sto na sat. Ipak je ona bivša predsjednica i taj njezin potez nije bio politički motiviran. Pokazala je da je jedna od nas i da je socijalno osjetljiva”, rekao je Ivica, , član ove porodice.

On od zemljotresa spava u kamp-kućici kod sestrične.

Iz urušene kuće nije uspio spasiti niti jednu stvar, pa ni dokumente.

"Možemo mi imati različita mišljenja o nekome i ne slagati se politički, ali dobra djela i inicijative treba svakom priznati. Bivša se predsjednica prilično dugo zadržala kod Ivice. Dok je hodala blatnjavim dvorištem i razgovarala sa susjedovom djecom te se igrala s njihovim psom, koji ju očito podsjeća na njezinu udomljenu Kiku, nitko od nas nije niti pomislio da bi to bila baš ona. Imala je masku i bila je odjevena radnički, za teren”, ispričao je za jutarnji.hr građanin Novog Selišta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije