Gradonačelnik Gline nakon potresa: Svi smo u panici, teško je ovo preživjeti

0
Radiosarajevo.ba
Gradonačelnik Gline nakon potresa: Svi smo u panici, teško je ovo preživjeti
PrtScr / Stjepan Kostanjević

I večeras zemljotres s epicentrom na području Petrinje.

Snaga ovog u 18 sati bila je 5.0. Najjači nakon onog od 29. decembra 2020, snage 6.2, u kojem je poginulo sedam osoba.

Večeras, ekipa portala Index.hr razgovarala je na terenu sa Stjepanom Kostanjevićem, gradonačelnikom jednog od teško pogođenih mjesta, Gline.

"Zasad nema informacija o žrtvama. Padalo je ovdje, crijepovi, tako da ćemo sigurno imati štete kad vidimo ujutro i tokom noći dok obiđemo", govori Kostanjević.

Navodi kako su pokušali kontaktirati sve povjerenike svih naselja. Nažalost, pucaju veze, nisu uspjeli sve dobiti...

"Sve su ekipe na terenu, obilaze da provjere ima li povrijeđenih ili zatrpanih. Bit ćemo cijelu večer na terenu...pa i da s ljudima podijelimo strah. Pored svega, još nas i kiša prati", govori Kostanjević, dok reporter Indexa poručuje kako je poslije potresa još počela i kiša.

"Vodostaji su dosta veliki", nastavlja gradonačelnik. "Katastrofa je zadesila naš kraj kakvu ljudi ne pamte. Kako spavati kad non stop tlo podrhtava"

Dodao je da za sve koji žele, "ima mjesta u drvnom centru, i na Banovcu pod šatorom."

"Strah se uvukao među ljude, već osam dana neprekidno, svi smo u panici...teško je sve ovo proživjeti", govori za kraj gradonačelnik dok odlazi dalje u obilazak petrinjskog područja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije