Velja Nevolja se obratio Sudu: "Dobar dan, ja sam Veljko Belivuk..."

6
Radiosarajevo.ba
Velja Nevolja se obratio Sudu: "Dobar dan, ja sam Veljko Belivuk..."
Foto: Kurir / Velja Nevolja

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je održano ročište protiv Veljka Belivuka i njegove kriminalne grupe.

Na ročištu su se svi prvi put u javnosti očitovali o krivnji, s obzirom da su prethodna ročišta bila zatvorena za javnost.

Oglasili su se Milovan Tadić, Filip Ivanovski, Slađana Sekulić, Boris Karapandžić, Nikola Stefanović, Vladimir Grek, Aleksa Šejić, Mijat Simeunović, Miloš Lukić Selak, Aleksa Dunjić, Vojislav Đorđević, Aleksa Stošić, Vladimir Dimitrijević, Vladimir Dimitrijević i Dragan Mitrović.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Drama na suđenju Velji Nevolji: Pozlilo članovima Belivukovog klana, svi morali da napuste sudnicu

Drama na suđenju Velji Nevolji: Pozlilo članovima Belivukovog klana, svi morali da napuste sudnicu

Veljko Belivuk je izašao za govornicu i razumio optužbu ali je negirao izvršenje krivičnih djela. Sudija Vinka Beraha ga je upozorila da ne može da čita odbranu, ali je on njoj rekao da su mu to bilješke.

"Dobar dan, ja sam Veljko Belivuk. Ne slažem se da je sada suđenje otvoreno za javnost. Javnost je i do sada bila prisutna, baš dok sam stajao za ovom govornicom, izašle su naše slike u medijima. U proteklih par dana objavljivani su transkripti sa ovih suđenja koja su bila zatvorena za javnost. Govorili smo da nam se krše prava, neću da se žalim, nisam Kalimero, ali sve od A do Š je izašlo u javnosti. Ovo je početak istrage a ne suđenja, ovo je presedan jer je optužnica protiv nas uopšte podignuta. Jesam razumio optužbu, ne priznajem nijedno krivično djelo, neću odgovarati na pitanje, ali ću iznijeti odbranu", izjavio je Veljko Belivuk.

Belivuk je u sudnici naveo i da smatra da je cijela optužnica izmišljotina i da ne stoji da su se on i ostali branili šutnjom, jer su izjavili da nisu krivi. Naveo je da su im “nakačena” silna ubistva, tvrdeći da su Skaj dokazi montirani. O konkretnim krivičnim djelima i brutalnim ubistvima u kući strave u Ritopeku do sada nije rekao ni riječ osim da nisu krivi.

Belivuk je sa sobom imao papir, a Marko Miljković je nakon njega takođe negirao krivicu.

"Razumio sam, želim da se izjasnim, nijedno krivično djelo ne priznajem za koje me optužuje ovo tužilaštvo“, rekao je Miljković.

Milovan Tadić, Filip Ivanovski, Slađana Sekulić, Boris Karapandžić, Nikola Stefanović, Vladimir Grek, Aleksa Šejić, Mijat Simeunović, Miloš Lukić Selak, Aleksa Dunjić, Vojislav Đorđević, Aleksa Stošić, Vladimir Dimitrijević, Senad Rašović i Dragan Mitrović su razumeli optužnicu, ali su svi negirali krivicu.

Ovako je izgledalo kada je grupa Velje Nevolje ušla u hotel da ga otme

Ovako je izgledalo kada je grupa Velje Nevolje ušla u hotel da ga otme

Srđan Lalić, Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin, koji su s tužilaštvom sklopili sporazume, istakli su da će se u skladu sa njima i izjasniti.

Na kraju izlaganja Velja Nevolja je članovima sudskog vijeća rekao "nadam se da vas nisam udavio" i to nakon što je prethodno pozvao sudiju da trojicu svjedoka saradnika vrati u pritvor "pa da vidi šta će da bude".

Da podsjetimo, danas je počeo glavni pretres u slučaju klana Veljka Belivuka. Advokati Veljka Belivuka i Marka Miljkovića su navodno zatražili da se sudsko veće izjasni o “Skaj” dokazima, na kojima se zasniva optužnica protiv ove kriminalne grupe. Belivuk se u sudnici češao i smijao, a Marko Miljković se javio za riječ da bi išao do toaleta, piše Kurir

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije