Veliki požar u blizini Splita: Gase ga dva kanadera, uhapšeni osumnjičeni piromani

0
Radiosarajevo.ba
Veliki požar u blizini Splita: Gase ga dva kanadera, uhapšeni osumnjičeni piromani
Foto: EPA-EFE / požar u Hrvatskoj kod Splita/Ilustracija

Policija u Splitu uhapsila je osobu koji se dovodi u vezu s požarom na Marjanu. U četvrtak oko 14.40 sati, u blizini Splita izbio je požar.

Kako navodi 24sata.hr, uhapšen je i muškarac za kojeg se sumnja da je podmetnuo požar na predjelu Vinovac, a ovaj požar buknuo je u četvrtak, nešto prije 16 sati.

Kako je navedeno, požar je izbio nedaleko od Marine kod Trogira, uskoro bi trebao biti pod nadzorom, saznaje se od zapovjednika trogirskog DVD-a Marina Buble.

Javna vatrogasna brigada u Trogiru dobila je dojavu o požaru u 15:40, a na teren su izašli i pripadnici svih okolnih Dobrovoljnih vatrogasnih društava. U gašenju vatrene stihije potpomognute vjetrom vatrogascima su u pomoć stigla dva kanadera i air traktor, koji su im uveliko olakšali gašenje.

Gorjela je borovina i nisko i srednje raslinje, a u gašenju sudjeluje 50-ak vatrogasaca i desetak vozila s područja Trogira i Kaštela.

"Požar će uskoro biti pod kontrolom. Tu su vatrogasci s trogirskoga i kaštelanskoga požarnog područja. Ako se ovako nastavi, uskoro ćemo požar proglasiti pod kontrolom", rekao je Buble, prenosi 24sata.hr.

Splitska je policija objavila da je uhitila dvije muške osobe koje dovode u vezu s podmetanjem dvaju požara na užem splitskom području.

"Vezano uz događaj požara koji je izbio u četvrtak, 15. jula oko 14:40 sati u park šumi Marjan i koji su ubrzo nakon 20-ak minuta lokalizirali vatrogasci, policijski službenici MUP-a Republike Hrvatske uhapsili su jednu mušku osobu i nad njim je u toku kriminalističko istraživanje", naglasili su iz policije.

Kada je u pitanju drugi požar, koji je također izbio u četvrtak poslijepodne oko 15:35 sati na trogirskom području na predjelu Vinovac i koji se još gasi, iz PU Splitsko-dalmatinske navode kako "policijski službenici MUP-a HR u vezu s navedenim događajem dovode jednu osobu" uz napomenu da je u toku kriminalističko istraživanje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije