Veliki požar kod Orebića guta sve pred sobom

Radiosarajevo.ba
Veliki požar kod Orebića guta sve pred sobom
Foto: Prtscr / Veliki požar na Pelješcu

Jutros oko osam sati izbio je veliki požar na Pelješcu kod Orebića. Zbog jakih naleta bure, kao i nepristupačnog terena, gašenje je otežano, doznaje Dubrovački vjesnik od vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića, piše Jutarnji.hr.

"Na terenu su svi vatrogasci s Pelješca, dolazi u pomoć i DVD Korčula te JVP Dubrovačko primorje. Požar se širio prema kućama, no zaustavljen je na vrijeme, a sada se širi prema brdu, no treba biti na oprezu jer situacija uopće nije jednostavna", kaže Simović.

U pomoć gašenju pristigla su i dva kanadera, no ubrzo su morali napustiti požarište jer im veliki udari vjetra i turbulencije nisu dopuštale gašenje.

"Sa zapovjedništvom u Divuljama smo dogovorili da kanaderi budu stacionirani u Splitu da, ako bude potrebe i vjetar malo stane, mogu brže priskočiti u pomoć", ističe vatrogasni zapovjednik i dodaje kako je pred vatrogascima zasigurno dug dan, ali vrlo vjerojatno i duga noć.

Neki od stanovnika morali su hitno napustiti svoje kuće kojima se u jednom trenutku približila vatra, a oko 9 sati oglasile vatrogasne sirene, piše Jutarnji.hr

Vatru trenutno gase vatrogasci Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Dubrovnik s 10 vatrogasaca i 4 vozila, JVP-i Dubrovačko primorje, Mljet i Dubrovački vatrogasci te DVD-i Orebić, Kuna, Putnikovići, Viganj, Korčula i Trpanj.

Sazvana je sjednica Stožer civilne zaštite Općine Orebić, a članovi Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije su po nalogu načelnika Stožera u stanju pripravnosti.

Ranije su na teren bila upućena 2 kanadera, ali zbog loših meteoroloških uvjeta kanaderi nisu mogli djelovati pa su sletjeli u splitsku zračnu luku. Kanaderi će se vratiti na požarište ukoliko bura popusti, saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije