Veliki broj Beograđana došao da oda počast nastradalom Splićaninu

1
Radiosarajevo.ba
Veliki broj Beograđana došao da oda počast nastradalom Splićaninu
Foto: Prinstscreen / Ringier / Posljednji ispraćaj Mateja Periša iz Beograda za Split

Tijelo Mateja Periša dopremljeno je oko 14 sati u portu crkve Svetog Ante u Beogradu gdje će se održati misa, a potom i njegov ispraćaj za Split gdje će biti sahranjen.

Ispred crkve okupio se i veći broj Beograđana koji su došli da odaju počast mladom Splićaninu koji je, pod još neutvrđenim okolnostima, preminuo u Beogradu.

Prema preliminarnim rezultatima obdukcije Periš se kobne noći utopio u ledenoj Savi, a njegovo tijelo pronađeno je tek prekjuče, gotovo pet mjeseci kasnije, u Dunavu, kod Ade Huje.

Grand centar postaje grandiozniji Bingo City Center Ilidža

Grand centar postaje grandiozniji Bingo City Center Ilidža

Nenad Periš, otac Mateja Periša prvi je stigao u crkvu Svetog Ante u Beogradu, gdje će danas biti održana misa za njegovog sina.

Matejevo tijelo bit će izloženo u crkvi do 17 sati gdje će njegov ispraćaj predvoditi Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i mitropolit.

Tijelo Mateja Periša dopremljeno je pogrebnim vozilom u crkvu Svetog Ante u Beogradu u 14.20 sati, piše Blic.rs.

Ispred crkve u centru Beograda okupio se veći broj građana, koji, kako kažu, nisu poznavali Periša, ali ih je ova tragedija pogodila. Sa cvijećem u rukama čekali su red da uđu u crkvu i odaju počast preminulom Splićaninu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije