Poznato vrijeme ispraćaja Mateja Periša iz Beograda

0
Radiosarajevo.ba
Poznato vrijeme ispraćaja Mateja Periša iz Beograda
FOTO: Facebook / Matej Periš

"Tijelo pokojnog Mateja Periša bit će ispraćeno u petak, 20. maja 2022. godine iz crkve Sv. Ante u Beogradu za Split, gdje će biti pokopani njegovi zemni ostaci", objavila je Beogradska nadbiskupija.

Tijelo će biti izloženo u crkvi od 15 sati, a u 17 sati će biti ispraćaj koji će predvoditi mons. Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i metropolit, piše Direktno.hr.

Opelo Mateju Perišu bit će održano u petak u crkvi Svetog Ante u Beogradu, a njegov otac Nenad, izjavio je da želi da sina isprati u miru i najužem krugu porodice.

Black Tie 2 | Tužilaštvo BiH tvrdi da je organizirana kriminalna grupa imala namjeru preuzeti državu

Black Tie 2 | Tužilaštvo BiH tvrdi da je organizirana kriminalna grupa imala namjeru preuzeti državu

Podsjetimo, Mateju se izgubio svaki trag u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine kod Beton hale u Beogradu, a u srijedu 18. maja, ujutro je pronađeno njegovo tijelo i izvučeno iz Dunava kod Ade Huje.

Potraga je trajala nekoliko mjeseci.

DNK analiza je rađena po nalogu Višeg tužilaštva i po hitnom postupku su rezultati stigli već danas i potvrdili najcrnje slutnje.

Nenad Periš, otac Mateja Periša, u Beogradu će preuzeti tijelo svog sina koji će biti sahranjen u Hrvatskoj. Obdukcija je u toku, tačan uzrok smrti bit će naknadno poznat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije