Velike hladnoće obustavile plovidbu: Led okovao Dunav

Anadolija
Velike hladnoće obustavile plovidbu: Led okovao Dunav
Zbog velikih hladnoća i pojave leda na Dunavu Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije jučer je proglasilo obustavu plovidbe Dunavom od Bezdana do Prahova, odnosno duž cijelog toka kroz Srbiju.

Obustava važi za sva plovila, odnosno za teretne i putničke brodove i čamce, a bit će na snazi do daljeg.

Dunav je na toku kroz Novi Sad većim dijelom prekriven ledenim santama, dok je u rukavcima potpuno zamrznut, što su pojedini građani iskoristili za klizanje.

Kanal Dunav-Tisa-Dunav je na više lokacija zamrznut cijelom širinom, pa je zbog toga nadležno ministarstvo obustavilo plovni saobraćaj saobraćaj na tom vodotoku prije dva dana i ta odluka je još na snazi.

Sante leda koje plove Dunavom jutros su oko tri sata podigle sidra dvije rumunske barže koje su ostavljene bez nadzora u sidrištu nedaleko od Luke Dunav kod Bogojeva.

Barže su udarile u stub drumskog mosta na graničnom prijelazu između Srbije i Hrvatske Bogojevo-Erdut i tu se zaustavile. Za sada se ne zna da li ima oštećenja na mostu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije