Velika tragedija u Srbiji: Poginuo vozač na utrci šampionata

0
Radiosarajevo.ba
Velika tragedija u Srbiji: Poginuo vozač na utrci šampionata
PrtScr / Velika tragedija

Velika tragedija dogodila se u nedjelju na trci šampionata Srbije u Kraljevu u autobolizmu na kružnim stazama kad je jedan od vozača, Aleksandar Šekularac iz Aleksandrovca, star 38 godina poginuo.

Trka je održana u organizaciji Sportskog auto i karting saveza Srbije na poznatom autodromu Beranovac kod Kraljeva.

Do udesa je došlo kada su četvorica takmičara pokušala da pređu uski mostić koji je bio loše obezbjeđen. Došlo je do naguravanja. Šekularac je izgurnut sa staze i sletio je s mosta. Nastao je muk. Sve kolege su u šoku. Vozači su jednoglasni u ocjeni da ih je napustio divan čovek i dobar drug.

Snimak nesreće možete pogledati OVDJE.

Trka je odmah potom prekinuta, a teško povređeni Šekularac je, nakon što su ga pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice izvukli iz smrskanog automobila, sanitetom hitno prevežen u Opštu bolnicu „Studenica“ u Kraljevu.

Uprkos velikim naporima ljekara da ga reanimiraju i spase mu život, nesrećni vozač je ipak podlegao povredama.

Na autodrom je ubrzo stigla vijest da je Šekularac preminuo i sve trke po raspisanim klasama su zvanično prekinute, a svi ostali vozači su odvezli počasni krug na taj način odajući poštu tragično nastradalom kolegi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije