Tragedija u Sarajevu: MUP KS se oglasio o požaru u kojem je stradala žena

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u Sarajevu: MUP KS se oglasio o požaru u kojem je stradala žena
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Rano jučer ujutro sarajevski vatrogasci ugasili su požar u kući u sarajevskoj ulici Mjedenica.

"Na teren su izašle dvije ekipe, devet vatrogasaca i požar je brzo lokalizovan", kazali su iz Profesionalne vatrogasne brigade KS za Radiosarajevo.ba.

Nažalost, u jednoj od prostorija je zateknuto jedno beživotno tijelo, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas su se oglasili o tragediji:

"Dana, 22. maja 202, oko 7.55 sati dispečer PVB Kantona Sarajevo obavijestio je Drugu PU-PS Centar Sarajevo, da je došlo do požara na kući koja se nalazi u ulici Mjedenica bb, općina Centar Sarajevo.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su potvrdili istinitost prijave i koji su na mjestu događaja zatekli ekipu PVB Kantona Sarajevo koji su pristupali gašenju navedenog požara, te su tokom gašenja na prvom spratu kuće pronašli beživotno ugljenisano tijelo NN osobe, da bi u 9.47 sati izvršili potpunu likvidaciju požara.

Također, na mjestu događaja policijski službenici su zatekli i pripadnike Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, koji su izjavili da, s obzirom na prirodu događaja, ne mogu odrediti prirodu smrti NN osobe.

Od strane lica K. Dž. iz Sarajeva koja je došla na mjesto događaja obaviješteni su policijski službenici da je pronađeno beživotno tijelo NN osobe njena majka B. DŽ. iz Sarajeva.

O navedenom događaju obaviješten je vještak medicinske struke koji je izjavio da neće izlaziti na mjesto događaja, ali da će izvršiti pregled tijela i po potrebi obdukciju nakon što se tijelo prebaci do prosekture groblja Bare.

Na mjesto tragedije izašla je dežurna mrtvozornica koja je konstatovala smrt lica, ali se nije izjasnila o prirodi smrti.

O navedenom je obaviješten Kantonalni tužitelj u Sarajevu, koja je izašla na mjesto događaja i rukovodila uviđajnim radnjama uz prisustvo uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo i vještaka PPZ struke. Nakon izvršenog uviđaja, po naredenju dežurne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, tijelo preminule je vozilom KJKP Pokop preveženo u prosekturu groblja Bare, gdje će u narednom periodu vještak medicinske struke izvršiti pregled i obdukciju tijela.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedenog događaja."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije