Velika policijska akcija u Zagrebu: Uhapšen Edin Balić, saradnik Dine Muzaferovića Cezara

0
Radiosarajevo.ba
Velika policijska akcija u Zagrebu: Uhapšen Edin Balić, saradnik Dine Muzaferovića Cezara
Foto: Kolaž / Uhapšen Edin Balić

Hrvatski policajci uhapsili su u utorak u Zagrebu Edina Balića iz Velike Kladuše, piše Istraga.ba.

On je jedan od kriminalaca uhapšenih u utorak popodne tokom policijske akcije u zagrebačkom naselju Srednjaci.

“Riječ je o akciji koja je koordinirana sa policijama nekoliko zemalja. Među uhapšenim osobama ima stranih državljana iz susjednih zemalja”, kazao je hrvatskim medijima Nikola Glavina, direktor hrvatske policije.

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

MUP: U Sarajevu uhapšen osumnjičeni za dilanje kokaina

MUP: U Sarajevu uhapšen osumnjičeni za dilanje kokaina

Balić je jedan od najbližih saradnika narko bosa Dine Muzaferovića Cezara. I Balić i Cezar su u bjekstvu od jula prošle godine kada je Tužilaštvo BiH “presrelo akciju” Tužilaštva Unsko-sanskog kantona i tako spasilo organizatore kriminalne grupe koja je u šumama na granici između BiH i Hrvatske uzgajala marihuanu vrijednu nekoliko miliona maraka. U maju ove godine u Kladuši je ubijen Eldin Ćerimović, svjedok-pokajnik u ovom predmetu. Istražni organi sumnjaju da su danas uhapšeni Edin Balić i njegov šef Dino Muzaferović zvani Cezar organizatori ubistva svjedoka Ćerimović.

Prema informacijama Istrage, policijske agencije su imale informaciju da su Balić i Cezar pripremali i likvidaciju Satka Kekića, još jednog narko dilera iz Velike Kladuše.

Iako su u bjekstvu, za Edinom Balićem i Dinom Muzaferovićem nije raspisana crvena Interpolova potjernica. U julu ove godine, nakon što je predmet “Escobar” vraćen u nadležnost kantonalnog pravosuđa, Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je zatražilo određivanje pritvora Edinu Baliću, Dini Muzaferoviću i Ognjenu Kokiću, što je preduslov za raspisivanje crvene potjernice. Općinski sud je prihvatio prijedlog, ali je Vijeće Kantonalnog suda u Bihaću kojim je predsjedavao sudija Dino Muslić ukinulo prvostepeno rješenje. Zbog toga za Balićem i Muzaferovićem nikada nije raspisana crvena potjernica, već samo potraga koja važi za teritoriju BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije