Velika policijska akcija u Zagrebu: Uhapšen Edin Balić, saradnik Dine Muzaferovića Cezara

0
Radiosarajevo.ba
Velika policijska akcija u Zagrebu: Uhapšen Edin Balić, saradnik Dine Muzaferovića Cezara
Foto: Kolaž / Uhapšen Edin Balić

Hrvatski policajci uhapsili su u utorak u Zagrebu Edina Balića iz Velike Kladuše, piše Istraga.ba.

On je jedan od kriminalaca uhapšenih u utorak popodne tokom policijske akcije u zagrebačkom naselju Srednjaci.

“Riječ je o akciji koja je koordinirana sa policijama nekoliko zemalja. Među uhapšenim osobama ima stranih državljana iz susjednih zemalja”, kazao je hrvatskim medijima Nikola Glavina, direktor hrvatske policije.

Objavljena prognoza za dane vikenda: Najavljeni lokalni pljuskovi i grmljavina u dijelovima BiH

Objavljena prognoza za dane vikenda: Najavljeni lokalni pljuskovi i grmljavina u dijelovima BiH

MUP: U Sarajevu uhapšen osumnjičeni za dilanje kokaina

MUP: U Sarajevu uhapšen osumnjičeni za dilanje kokaina

Balić je jedan od najbližih saradnika narko bosa Dine Muzaferovića Cezara. I Balić i Cezar su u bjekstvu od jula prošle godine kada je Tužilaštvo BiH “presrelo akciju” Tužilaštva Unsko-sanskog kantona i tako spasilo organizatore kriminalne grupe koja je u šumama na granici između BiH i Hrvatske uzgajala marihuanu vrijednu nekoliko miliona maraka. U maju ove godine u Kladuši je ubijen Eldin Ćerimović, svjedok-pokajnik u ovom predmetu. Istražni organi sumnjaju da su danas uhapšeni Edin Balić i njegov šef Dino Muzaferović zvani Cezar organizatori ubistva svjedoka Ćerimović.

Prema informacijama Istrage, policijske agencije su imale informaciju da su Balić i Cezar pripremali i likvidaciju Satka Kekića, još jednog narko dilera iz Velike Kladuše.

Iako su u bjekstvu, za Edinom Balićem i Dinom Muzaferovićem nije raspisana crvena Interpolova potjernica. U julu ove godine, nakon što je predmet “Escobar” vraćen u nadležnost kantonalnog pravosuđa, Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je zatražilo određivanje pritvora Edinu Baliću, Dini Muzaferoviću i Ognjenu Kokiću, što je preduslov za raspisivanje crvene potjernice. Općinski sud je prihvatio prijedlog, ali je Vijeće Kantonalnog suda u Bihaću kojim je predsjedavao sudija Dino Muslić ukinulo prvostepeno rješenje. Zbog toga za Balićem i Muzaferovićem nikada nije raspisana crvena potjernica, već samo potraga koja važi za teritoriju BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije