Uhapšen mostarski "Robin Hood": Godinama pljačkao bogate, policija mu konačno stala na put

3
Radiosarajevo.ba
Uhapšen mostarski "Robin Hood": Godinama pljačkao bogate, policija mu konačno stala na put
Foto: Net.hr / Slobodan Čabrilo

MUP Zapadno-hercegovačkog kantona (MUP ZHK) jučer je uhapsio Mostarca Slobodana Čabrila, od ranije poznatog i policiji i pravosuđu Republike Hrvatske po serijskim pljačkama elite u Zagrebu, saznaje Hercegovina.info.

Kod Čabrila je pronađen kokain, a o svemu se saopštenjem oglasila i policija, koja je potvrdila da se radi o iskusnom pljačkašu mahom visokog sloja, kojem su posebna meta bili skupocjeni satovi.

"Radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i po operativnim saznanjima, policijski službenici PU Široki Brijeg su dana 12.9.2022. godine u 14:30 sati, u ulici Pobijenih franjevaca u Širokom Brijegu, zaustavili i kontrolisali motorno vozilo marke 'VW Golf', bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao R.K. (29), a na mjestu suvozača se nalazio S.Č. (34) iz Mostara, kojom prilikom su kod imenovanog S.Č. pronašli i privremeno izuzeli uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta dvije PVC vrećice u kojima se nalazila bijela praškasta materija za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi kokain", saopćio je MUP ZHK.

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Moderni Robin Hood: Hakeri opljačkali banku i novac prebacili na račune građana

Moderni Robin Hood: Hakeri opljačkali banku i novac prebacili na račune građana

Navode da je isti uhapšen, te je u službenim prostorijama PU Široki Brijeg zavedena kriminalistička obrada tokom koje je S. Č. ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a vozač je saslušan u svojstvu svjedoka na okolnosti gore navedenog kaznenog djela. Po kompletiranju predmeta policijski službenici PU Široki Brijeg će protiv imenovanog S.Č.(34) uputiti izvještaj Kantonalnom tužilaštvu ZHK u Širokom Brijegu o počinjenom gore navedenom kaznenom djelu, zaključuje se u saopštenju.

Hercegovina.info podsjeća da se Čabrilo 2017. "proslavio" pljačkom kuća poznatih i moćnih Zagrepčana, zbog čega je osuđen na dvije godine zatvora. Čabrilo je samo iz vile bivšeg bankara odnio 12.000 kuna (oko 3.120 KM), muški Rolex od 60.000 kuna (oko 15.600 KM), ženski sat Audemars Piguet od 20.000 kuna (oko 5.200 KM) i jedan lančić.

Također, 10. septembra 2017. godine s nepoznatim muškarcem provalio je u stan univerzitetske profesorice i doktorice Renate Zadro čiji je suprug Mladen poduzetnik. Ukradeni su joj satovi Sector i Raymond Weil te šest bankovnih kartica.

Zatim je u "duetu" s nepoznatim kolegom posjetio i dom brata Zvone Bobana, Dražena Bobana u Buvinovoj ulici kojem je ukraden metalni sef sa 5.000 kuna, 500 funti, 200 dolara, 1.000 eura, te muški sat Locman, sat Armani, ali i suprugin nakit.

Bobanov brat je s porodicom bio u Hercegovini, a djeca su u trenutku pljačke bila u kući. Inače, Čabrilo je prije Zagreba imao seriju krađa i u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije