Obavještajna afera SMS: Franjo Varga prijeti da može srušiti Vladu

Radiosarajevo.ba
Obavještajna afera SMS: Franjo Varga prijeti da može srušiti Vladu
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL / Franjo Varga

U interesu je pravde i istine da on (Varga) kaže sve, ali hoće li on kazati sve, hoće li se preko njega voditi političke borbe između Plenkovića i Brkića, tko će imati veću kontrolu nad njime ili koga će se više bojati, teško je reći’, kaže advokat Anto Nobilo komentirajući Vargina upozorenja da raspolaže informacijama kojima može srušiti Vladu

‘Afera SMS’ već mjesecima potresa Hrvatsku, ali i HDZ čijeg se zamjenika predsjednika Milijana Brkića veže uz nju. Naime, dosad su u toj aferi osumnjičeni Brkićev kum Blaž Curić, ujedno i bivši vozač ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, a u jednom kraku te afere – onom o nadziranju elektroničke pošte više ženskih osoba – uz samog Brkića osumnjičen je i njegov brat, povratnik iz Australije i poduzetnik Jozo Brkić.

No, glavni akter ‘afere SMS’ zasad je Franjo Varga iz Belišća, bivši MUP-ov kompjuterski stručnjak optužen za izradu lažne SMS-prepiske visokih državnih i pravosudnih dužnosnika, a za potrebe i korist Zdravka Mamića i Ivice Todorića. On je nedavno najavio da će otkriti stvarne autore tih prepiski tvrdeći da “ne želi robijati za druge”.

Autori emisije ‘Provjereno’ Nove TV razgovarali su s Vargom koji je po izlasku iz zatvora i njima rekao da ne želi robijati umjesto drugih. Štoviše, upozorio je da barata informacijama koje mogu srušiti Vladu Andreja Plenkovića. Varga je pristao na sastanak s novinarima ‘Provjerenog’ prije saslušanja u USKOK-u, a onda se jednostavno prestao javljati, piše Net.hr.

Iskusni odvjetnik Anto Nobilo to je prokomentirao kazavši kako je na Vargu, koji je sada na slobodi, izvršen utjecaj dodavši da je “samo pitanje od koga i s kojim ciljem”.

Više možete čitati na Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije