Velika akcija hrvatske policije: Zaplijenjeno 73 kg kokaina

0
Radiosarajevo.ba
Velika akcija hrvatske policije: Zaplijenjeno 73 kg kokaina
FOTO: 24sata.hr / Oduzeta droga u Hrvatskoj

Dubrovačka policija je u subotu navečer zaplijenila 73 kilograma kokaina na području Opuzena.

Uhićena su trojica muškaraca, a među njima su, 46-godišnji zagrebački preduzetnik rodom iz BiH Oliver Čokara te 34-godišnji Anđelko Oršulić, HDZ-ovac koji je do prije dvije godine bio i jedna od ključnih figura u nogometnom klubu Gusar iz Komina.

Identitet trećeg uhapšenog im nije potvrđen.

Riječ je o nastavku akcije u kojoj je krajem januara razbijen narkolanac u Metkoviću, kada su uhapšene četiri osobe, dok je petoosumnjičeni, državljanin Italije, od ranije bio u pritvoru.

Policija je, kako su pojasnili, zatekla dvojicu kako istovaruju drogu dok je treći čuvao stražu.

"Pronašli smo 60 paketa droge, ukupno 72 kg i 900 grama kokaina. Protiv trojice je podnesena kaznena prijava i isti su predani pritvorskom nadzorniku i pod ingerencijom su Uskoka", rekao je voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica.

Voditelj Odjela za droge Hrvoje Neusidl kazao je kako se droga krijumčarila preko luke Ploče pomoću kontejnera s bananama.

Podsjetimo, kokain se nalazio u kontejneru punom banana koji je, čini se, sasvim slučajno završio u prostoru jedne kompanije  koja se među ostalim bavi uvozom banana iz Južne Amerike.

Riječ je o kompaniji Frigo Bonsai, kojoj je suvlasnica bivša gradonačelnica Metkovića te jedna od osnivačica Mosta Katarina Ujdur, piše Index.hr

Uskok je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv trojice osumnjičenih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije