Vatrogasci doživjeli neugodno iskustvo u pizzeriji u Trogiru: "Ovo je dno dna"

5
Radiosarajevo.ba
Vatrogasci doživjeli neugodno iskustvo u pizzeriji u Trogiru: "Ovo je dno dna"
Printscreen / Vatrogasci doživjeli neugodno iskustvo u pizzeriji u Trogiru

Trojica vatrogasaca iz Slavonije došla su u Dalmaciju kako bi pomogla kolegama boriti se s požarima na području Mosora i nedaleko od Peruće, a kada su konačno uzeli dan odmora, s namjerom da se malo opuste i uživaju na moru, doživjeli su neugodno iskustvo u jednoj pizzeriji u Trogiru.

Čitavu situaciju opisao je vatrogasac iz Osijeka, koji je pizzeriji ostavio negativnu recenziju na internetu.

"Vatrogasac sam u Osijeku trenutno u ispomoći kolegama na Jadranu. Nakon nekoliko napornih dana na požarištima nas trojica došli smo u Trogir nešto pojesti. U pizzeriji nije gužva, nekoliko stolova prazno. Naručujemo dvije skuplje pizze - 72 kn (19 KM). Kolege su već ranije u istom restoranu pojeli kebab pa će podijeliti jednu pizzu. Piti nećemo jer smo na dužnosti", započeo je.

Vojin Mijatović o Dodikovom mitingu: "Prođe još jedan performans oligarhije, a šta dalje junaci?"

Vojin Mijatović o Dodikovom mitingu: "Prođe još jedan performans oligarhije, a šta dalje junaci?"

"Konobar naplaćuje prije nego smo usluženi i obavještava nas da ne možemo zauzimati stol ako ništa ne pijemo i da pizzu možemo dobiti samo za ponijeti. Onako gladni pristajemo i ostajemo čekati svoje pizze."

"Nakon minutu, iako je u lokalu još 4-5 praznih stolova, konobar nas obavještava da ne možemo sjediti i čekati, nego da se premjestimo u neki ćošak gdje je šank i tamo čekamo. Tu nam je pukao film, tražimo novce nazad i poniženi odlazimo uz glasno negodovanje. Dno dna, sramota za hrvatski turizam", napisao je.

Ubrzo se oglasila i vlasnica pizzerije i radnik koji je radio te večeri.

Ona je, što je i očekivano, bila neugodno iznenađena kad je saznala zbog čega zovemo.

"Ne vidim zašto je problem"

Nije bila upoznata sa situacijom, a prvo što se zapitala bilo je zašto su se nezadovoljni gosti izjasnili javno, umjesto da su iskoristili neki od dostupnih načina, kao što je knjiga žalbe.

"Nitko nije pošteđen stresa na poslu. Mi koji radimo u ugostiteljstvu imamo svoje zadatke i očekivanja gostiju. Oni često nemaju strpljenja, a znaju i podcjenjivati trud onih koji pripremaju hranu ili ih poslužuju", rekao je vlasnica.

"Ne vidim zašto je problem to što smo ih upozorili na pravila koja vrijede u restoranu. Mislim da u većinu restorana, a ne samo kod nas, nije dozvoljeno unositi vlastito piće. Isto tako, netko tko čeka pizzu za ponijeti ne treba sjediti za stolom koji je pripremljen za posluživanje obroka u restoranu", dodala je.

Radnik pizzerije napomenuo je da su vatrogasci unijeli piće u vrećicama iz trgovine, što nerijetko rade i domaći i strani gosti.

"Upozoravamo ih na to. Nije u redu da, na primjer, osam Čeha sjedi oko jedne pizze i pritom vade boce ispod stola", rekao je radnik.

Osim toga potvrđuje da nije mogao znati da je riječ o vatrogascima, budući da su bili u civilu, ali, u svakom slučaju, nastoje se prema svakom gostu odnositi s poštovanjem. Kaže i da je u trenutku njihovog dolaska posjećenost bila velika, što je i uobičajeno u večernjim satima, pa im je ponudio da sjednu 'u baštu'.

Sugovornica je pak naglasila da ovaj događaj nije izraz nepoštovanja, niti odraz neosjetljivosti, prema vatrogascima.

"Vatrogasce poštujem zbog onoga što čine, zato smo više puta na požarišta dostavljali vodu te slali besplatne pizze. Cijenim zalaganje vatrogasaca, oni rade svoj posao s hrabrošću, a, vjerujem, i s ljubavlju", rekla je.

Ipak, smatra da je reakcija trojice Slavonaca pretjerana te da je došlo do nesporazuma koji je bolja komunikacija mogla ispraviti, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije