Uznemirujući snimak: Napao stranog radnika zbog pogrešne narudžbe, burne reakcije javnosti

9
Radiosarajevo.ba
Uznemirujući snimak: Napao stranog radnika zbog pogrešne narudžbe, burne reakcije javnosti
Foto: Collage / Dostavljač napadnut u Hrvatskoj

Na Redditu je objavljena snimka zlostavljanja stranog radnika u jednoj dostavljačkoj kompaniji, a incident se desio u Zadru, u Hrvatskoj.

Na društvenim mrežama pojavila se snimka iz kafića, na kojoj se vidi konobar kako vrijeđa dostavljača, očito nezadovoljan narudžbom. 

Incident se odvio u neimenovanom lokalu, gdje je zaposlenik nakon uvreda izbacio dostavljača i odbio platiti za naručenu hranu. Na kraju mu je na lošem engleskom rekao da "vrati hranu u svoju zemlju i jede to smeće".

Ubijeni policajac u Bosanskoj Krupi je otac bivšeg juniorskog reprezentativca BiH

Ubijeni policajac u Bosanskoj Krupi je otac bivšeg juniorskog reprezentativca BiH

Brojni korisnici i korisnice društvene mreže Reddit su reagovali, ogorčeni ponašanjem mladića, a javnost poziva na oštrije zakone za zaštitu stranih radnika u Hrvatskoj.

Statistike iz Hrvatske govori da u dobi od 18 do 30 godina pokazuju da 72 posto mladih građana stalno, često ili ponekad razmišlja o iseljavanju iz Hrvatske.

Kao i u drugim zemljama regiona, posebno BiH i Srbiji, mnogi mladi su otišli u inostranstvo u potrazi za ispunjenjem uslova koje im države ili društvo ne daju. Sa rastom ksenofobije u zemljama Europe, ovakvi slučajevi postaju sve češći, te se zajedno trebamo boriti protiv rasta ovakvih ideja jer na kraju - svi smo ljudi, ma odakle bili. 

Više o slučaju pogledajte na izvornom Reddit postu OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije