Uznemirujući prizori: Na plaži u Poreču našli mrtvog psića svezanog u vreći

Radiosarajevo.ba
Uznemirujući prizori: Na plaži u Poreču našli mrtvog psića svezanog u vreći
Foto: Facebook / Na plaži u Poreču našli mrtvog psića svezanog u vreći

Mnogi Porečani, a s njima i ljubitelji životinja, bili su zgroženi fotografijama mrtvog psića u mrežastoj vreći za krompire kojeg je jedna obitelj tokom šetnje obalom pronašla na plaži u Červar Portu u blizini arheološkog nalazišta Loron.

Fotografije pronađenog nesretnog psića objavljene su na Facebook stranici Dnevna doza Porečana, i na drugim Facebook grupama odakle su se proširile po istarskim i hrvatskim internetskim portalima, uz nepodijeljenu osudu ovog okrutnog čina i zahtjeve da se počinitelji pronađu i kazne.

"Okrutno i žalosno! I jako tužna slika za naš grad s obzirom da je sezona krenula", napisali su uz objavljene fotografije njihovi autori, a u emotivnim komentarima ispod fotografija moglo se pročitati i ovakve rečenice: "Trebalo bi i njega isto tako. Šta čovjek može napraviti to ne može ni jedna životinja!"; ili: "Da znam ko je, ja bi njega tako vezo i bacio u more nek spava malo sa ribama! Koliko su ljudi bolesni!", ili pak: "Tko ovo može napraviti životinji taj bi to mogao napraviti i čovjeku"; a našlo se i ovakvih racionalnih savjeta: "Probajte psu očitati čip i tako naći vlasnika. Možda ga se tako riješio baš zbog čipa". 

Policija je jutros obavila uviđaj na mjestu događaja, zajedno s uposlenicima Veterinarske bolnice Poreč, odakle su rekli da su prvu dojavu dobili sinoć oko 20.10 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije