B. Dubica: Žena koja je ubila psa ispitana i puštena na slobodu, čeka se Tužilaštvo

Radiosarajevo.ba
B. Dubica: Žena koja je ubila psa ispitana i puštena na slobodu, čeka se Tužilaštvo
Foto: Facebook / Jeziv slučaj u Bosanskoj Dubici

Bosnom i Hercegovinom jutros je odjeknula jeziva vijest o medicinskoj radnici koja je, pred očima svoje maloljetne kćerke, objesila psa u Bosanskoj dubici.

Horor u BiH: Medicinska radnica pred očima svog djeteta objesila psa

Dragan A, koji je objavio uznemirujući snimak i fotografije na Facebooku, u nedjelju je napisao sljedeće: "Ana L. je jučer oko 17 ubila ni krivu ni dužnu kuju u našem voćnjaku pred očima svog djeteta. U videu možete vidjeti kako nije bila samoodbrana od psa, već ju je dozvala s hranom i zavezala špagu oko vrata, odvukla do ograde, zatim je zavezala kuju visoko za ogradu i stegla špagu da se udavi. Pas nije ni lajao niti je pokazivao bilo kakav vid nasilja, pa se stvarno pitam kako neko ima srca ubiti životinju ovako hladnokrvno pred očima svog djeteta."

Dragan A. situaciju je uočio tek nakon što se dogodila - nakon što je pregledao snimke nadzorne kamere pa je odmah pozvao policiju.

Kako su nam rekli u PU Prijedor, jučer, oko 11.15 ujutro policija Bosanske Dubice je obaviještena da je u mjestu Pucari usmrćen pas rase zlatni retriver.

Po izlasku na mjesto zločina, policija je ispitala navode, provjerila snimke te otkrile lice osumnjičeno za ubistvo psa.

Kako je objavljeno na društvenim mrežama, zaista je riječ o ženi, Ani L., iz Bosanske Dubice. Ana je ubrzo nakon toga privedena te ispitana u prostorijama policije.

Nakon ispitivanja, žena je puštena na slobodu, a policija je Okružnom tužilaštvu uputila izvještaj protiv, kako su naveli A.L, zbog postojanja sumnje da je počinila krivično djelo mučenje i ubijanje životinja.

"Tužilaštvo je adresa koja bi morala hitno procesuirati slučaj, istražiti i poslati na Sud", rekao nam je izvor iz policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije