Uznemirujuća snimka iživljavanja nad izbjeglicama kod graničnog prijelaza BiH sa Srbijom

8
Radiosarajevo.ba
Uznemirujuća snimka iživljavanja nad izbjeglicama kod graničnog prijelaza BiH sa Srbijom
Foto: Arhiv / Granični prijelaz

Društvenim mrežama odjekuje snimak koji je objavljen u ponedjeljak, 24. aprila, koja prikazuje kako policajci brutalno tuku izbjeglice na graničnom prijelazu Mali Zvornik iz Srbije prema Bosni i Hercegovini.

Snimka je navodno nastala dan ranije oko 12 sati, a ona se brzinom svjetlosti proširila društvenim mrežama

NA snimku koji je objavljen, jasno se vidi oznaka srbijanske policije.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

"Hoće li biti posljedica? Kao što znamo, dosadašnje postupanje u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj govori da će se počinitelji opet izvući. Ovo je vjerovatno samo još jedan dokaz, ne samo za nasilje, već vrlo vjerojatno i nažalost za nekažnjivost i slobodu prava na vanjskim granicama EU. Dokle ćete se još ovako ponašati prema ljudima?", piše uz video na društvenim mrežama.

Prema izjavama očevidaca, incident se dogodio nakon što su izbjeglice prešli granični prijelaz, a granični policajci iz Bosne i Hercegovine su izveli 'push back', to jeste vratili ih sa nazad u Srbiju.

Odmah nakon toga, srpska policija ih je dovela na parking, gdje su brutalno premlaćeni. Objavljenu snimku navodno su mobitelom snimili prolaznici, prenose Novosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije