Detalji nesreće kod Požege: Poginuli roditelji troje djece, vozač automobila bio pijan

2
Radiosarajevo.ba
Detalji nesreće kod Požege: Poginuli roditelji troje djece, vozač automobila bio pijan
Foto: Facebook / Poginuo bračni par Vidović

U teškoj prometnoj nesreći u Novim Mihaljevcima, selu između Velike i Požege, jučer je na motociklu poginuo bračni par Vidović iz mjesta Jakšić u Hrvatskoj.

Da tragedija bude veća, iza sebe su ostavili troje male djece.

Danas se o okolnostima nesreće, nakon dovršenog uviđaja, oglasila Policijska uprava požeško-slavonska.

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

"U nedjelju 23. aprila 2023. oko 14.35 sati u mjestu Novi Mihaljevci, 41-godišnji vozač koji je upravljao motociklom marke BMW, požeških registarskih oznaka, ulaskom u oštar zavoj udesno, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te je došlo do pada motocikla na kolnik i klizanja motocikla na suprotnu prometnu traku i udara u prednji lijevi dio osobnog automobila marke Volkswagen, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,26 promila iz suprotnog smjera upravljao 45-godišnjak”, javila je policija.

Na mjestu nesreće poginuli su 41-godišnji vozač i njegova dvije godina mlađa supruga. Vozač automobila (45) je lakše ozlijeđen.

Policija javlja i kako je uviđaj obavila općinska državna advokatica u Požegi. Cesta između naselja Požega i Mihaljevci bila je četiri sata zatvorena za saobraćaj.

Vezano za navedeno slijedi poseban izvještaj nadležnom državnom odvjetništvu, prenosi Novi list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije