Uznemirujuća snimka iz Splita kruži regijom: Djevojka drogirana i silovana u noćnom klubu?

2
Radiosarajevo.ba
Uznemirujuća snimka iz Splita kruži regijom: Djevojka drogirana i silovana u noćnom klubu?
Nacional.hr / Ilustracija

Već nekoliko dana po društvenim mrežama kruži audiosnimka poruke u kojoj jedna mlađa ženska osoba iz Splita upozorava svoju prijateljicu na slučaj koji se, po njenom saznanju, dogodio prije nekoliko sedmica kada je jedna 22-godišnja djevojka brutalno silovana nakon što joj je nepoznat neko u piće u jednom splitskom noćnom klubu ubacio neku 'prozirnu kapljicu' droge.

"Izašla sam prije mjesec i pol dana u taj klub i vidjela sam da se oko mene mota neki tip, ali ne u smislu da me želi upoznati nego da mi se nekako naginje prema piću. Ni na kraj pameti mi nije bilo da bi mi neko mogao nešto uvaliti u piće. Moja prijateljica koja je bila tamo s drugom ekipom rekla mi je da se pazim tog lika, da je malo previše čudan i da pripazim.

Idući dan mi šalje poruku da ih je njena prijateljica iz ekipe odvela doma i da se, nakon toga, probudila drogirana u autu na svom parkingu i da se ničega nije sjećala. I onda, dok sam bila na noktima kod prijateljice, ona mi govori da je jedna mlada cura silovana, a da je prvo bila s društvom u jednom lokalu, a onda su završili u tom klubu gdje je plesala, pila, družila se.

Njemačka: Dejan B. iz BiH osuđen na doživotnu zbog ubistva bivše trudne djevojke

Njemačka: Dejan B. iz BiH osuđen na doživotnu zbog ubistva bivše trudne djevojke

Policija zaprimila prijavu za silovanje

U jednom momentu, očito joj je neko to uvalio u piće jer se počela nekako čudno ponašati tokom večeri, ali su mislili da je pijana. Pozvala je najnormalnije taksi i s kolegicom od koje se nije odvajala je otišla do zgrade, taksi ih je iskrcao i imala je samo par koraka do kućnih vrata.

A onda je nađena u garaži sva krvava, modra, bez gaćica, raščupana... Šta da ti kažem, proširi svima da paze da im se ne bi uvalilo u piće, to je neka prozirna kapljica, slatkasta, ne može se navodno skužiti.

Blogeri napadnuti na putovanju, objavili potresni snimak: "Sedam muškaraca me silovalo"

Blogeri napadnuti na putovanju, objavili potresni snimak: "Sedam muškaraca me silovalo"

Ima navodno dvije vrste, od jedne se ničega ne sjećaš, a druga ti budi seksualni nagon. Policija sumnja na jednu osobu, ali ne žele ništa govoriti dok ne dođe nalaz vještačenja iz Zagreba. Pripazi, raširi ovo svugdje, i ja sam naivna bila, ni na kraj pameti mi nije bilo da bi mi neko mogao nešto uvaliti u piće", upozorava djevojka u audiosnimci.

S obzirom na ovako dramatičnu poruku, hrvatski mediji su pokušali provjeriti ima li u cijeloj priči istine i u kojoj mjeri ili se, radi o 'patki' ili možda podmetanju konkurentskom noćnom klubu. Iz splitske policije su neslužbeno saznali kako su prije desetak dana zaprimili prijavu za silovanje mlađe djevojke koja je bila u jednom klubu i poslije je nađena na drugom kraju grada te da su joj utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Čekaju se nalazi vještačenja

Djevojka se, ničega ne sjeća, a tačno je i to da policija ima određenu mušku osobu označenu kao sumnjivca, no isto tako čekaju da im nalazi vještačenja uzoraka koje su izuzeli od žrtve i potencijalnog napadača pokažu podudaraju li se ili ne. Isto tako, ako se utvrdi da odgovaraju, mora se dokazati osnovana sumnja da seksualni odnos nije bio dragovoljan, odnosno da je sve počinjeno pod prisilom.

Za sada, naravno, ne mogu niti potvrditi, ali niti isključiti da se radi baš o slučaju koji se spominje u audiosnimci te intenzivno rade na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog mogućeg kaznenog djela.

Svakako, šta god da se naposljetku utvrdi, ovo je svakako ozbiljno upozorenje svim djevojkama i ženama da u noćnim izlascima po kafićima i klubovima pripaze i obrate pažnju svoja pića i to ko se blizu njih nalazi, prenosi SlobodnaDalmacija.

Slavna glumica optužila filmskog režisera za silovanje: Imala sam samo 14 godina

Slavna glumica optužila filmskog režisera za silovanje: Imala sam samo 14 godina

Splitska policija: Ne smijemo izlaziti s detaljima...

Iz PU splitsko-dalmatinske odgovorili o navedenom slučaju:

"Obavještavamo Vas da smo početkom marta 2024.godine zaprimili prijavu događaja na području Splita, te su policijski službenici odmah poduzeli sve mjere i radnje kako bi se utvrdilo činjenično stanje, napravljen je uviđaj, te će biti provedena potrebna vještačenja. Oštećenoj osobi je pružena medicinska pomoć, te su joj utvrđene lakše tjelesne ozlijede.

O događaju je obaviješteno nadležno državno tužilaštvo kojemu su dostavljena pismena o svim do sada provedenim radnjama.

Obzirom na specifičnost ove vrste događaja, te obavezu zaštite osobe, nismo u mogućnosti iznositi detalje međutim moramo svakako ukazati na činjenicu da svakoj informaciji, posebno postojanja sumnje u počinjenje kaznenih dijela protiv spolne slobode pristupamo maksimalno posvećeni u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja, prikupljanja dokaza i zaštite osoba.

Na ovaj način pristupili smo i ovoj informaciji, radi čega nema realnog razloga da se građani osjećaju uznemireno ili na bilo koji način nesigurno.

Podatak koji govori u prilog naprijed navedenom je da smo tokom prošle godine u 96 posto slučajeva kaznenih dijela silovanja pronašli i procesuirali počinitelje, te nisu zabilježeni slučajevi serijskih kaznenih djela ove vrste koji bi izazvali pozornost i uznemirenje javnosti.

Legendarni francuski glumac optužen za još jedan seksualni napad

Legendarni francuski glumac optužen za još jedan seksualni napad

Tokom protekle godine i u prva dva mjeseca ove godine nismo evidentirali događaje u kojima bi oštećene osobe bile namjerno drogirane s ciljem počinjenja kaznenog djela", saopćili su iz PU splitsko-dalmatinske, prenosi SlobodnaDalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije