Muškarci oteli maloljetnika, zlostavljali ga kako bi saznali informaciju

1
Radiosarajevo.ba
Muškarci oteli maloljetnika, zlostavljali ga kako bi saznali informaciju
Wikipedia / Hrvatska policija / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Zagrebačka policija uhapsila je 31-godišnjaka i 33-godišnjaka zbog sumnje da su zajedno počinili kazneno djelo oduzimanja slobode na štetu maloljetnika, a 33-godišnjaka i zbog omogućavanja trošenja droge.

U petak, 6. augusta, dok su bili u sobi objekta smještaja na području Zagreba, osumnjičeni su protupravno oduzeli slobodu maloljetniku radi toga da ga odvedu do treće osobe koja je, navodno, iz te sobe otuđila novac 33-godišnjaka, šiše Slobodna Dalmacija.

Tokom boravka u sobi, osumnjičeni su fizički napadali dječaka, a nakon toga su ga upotrebom tjelesne snage prisilili da uđe u automobil marke Škoda Kamiq zagrebačkih registarskih oznaka. Dok je 31-godišnjak upravljao  automobilom, a osumnjičeni 33-godišnjak na suvozačevom mjestu, odvezli su se do šume na zasad nepoznatoj adresi gdje su izveli maloljetnika iz automobila i nastavili ga fizički povređivati, kako bi im rekao gdje stanuje treća osoba.

Potom su maloljetnika opet prisilili da uđe u automobili i nastavili ga voziti po gradu. U jednom trenutku dječak je iskoristio njihovu nepažnju tokom zaustavljanja vozila na Iblerovom trgu te je iskočio van dok su osumnjičene osobe nastavile vožnju.

Maloljetniku je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da je teško povrijeđen.

Osim toga, 7. augusta oko 13.30 sati, u objektu smještaja je 33-godišnjak policijskim službenicima predao papirnatu vrećicu u kojoj su bile dvije plastične vrećice s oko 508 grama marihuane.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičene osobe su predane zatvorskom nadzorniku, a o svemu je obaviješten tužilac. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije