Jedna osoba uhapšena nakon pogibije radnike na gradilištu Koridora Vc

0
Radiosarajevo.ba
Jedna osoba uhapšena nakon pogibije radnike na gradilištu Koridora Vc
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Radovi na koridoru Vc

Na gradilištu Koridora Vc jučer je poginuo jedan radnik.

"Dana 05.08.2021.godine u 13,35 sati, obaviještena je Šesta PU da je mjestu Raštelica, općina Hadžići, prilikom izvođenja radova na izgradnji puta korodor 5-C, došlo do pada sa visine, radnika firme “Saring” d.o.o. Sarajevo, O.M., rođen 1972.godine, nastanjen u Lukavcu.

Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt istog", piše u izvještaju sarajevske policije.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i inspektor zaštite na radu.

Tijelo preminulog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu “Bare”.

Zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine u vezi sa nepropisnim i nepravilnim izvođenjem građevinskih radova po naredbi tužioca istog dana u 16.35 sati uhapšen je J.B. (1965). nastanjen u Sarajevu.

Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije