Užas u susjedstvu: Uhapšena majka (43) pod sumnjom da je djetetu (4) davala sedative

0
Radiosarajevo.ba
Užas u susjedstvu: Uhapšena majka (43) pod sumnjom da je djetetu (4) davala sedative
Foto: Nova.rs / Institut za majku i dijete u Beogradu

Majka M.R. (43) koja je uhapšena u Srbiji zbog sumnje da je ćerkicu (4) od kraja februara do početka marta drogirala sedativima, otkrivena je nakon što je doktorima u Institutu za majku i dijete bilo sumnjivo stanje djevojčice.

Analize krvi potom su ukazale da djevojčica ima visoke tragove sedativa u krvi. Prema informacijama srbijanskih medija, majka i kćerka primlljene su u Institut za majku i dijete prije 10 dana.

"Dijete je već po prijemu u Institut bilo na neki način nedovoljno razvijeno, a neki znakovi su ukazivali na to i da je zanemareno od strane roditelja", kaže izvor upoznat sa slučajem.

Konaković o sjednici u New Yorku: 'Dodik i Cvijanović više brinu o ruskom, a manje o srpskom narodu'

Konaković o sjednici u New Yorku: 'Dodik i Cvijanović više brinu o ruskom, a manje o srpskom narodu'

Kako se doznaje, djevojčici je tada vađena krv, a prve analize ukazale su devojčica ima visoke tragove sedativa u krvi.

"Zatim je dijete, koje je na odjeljenje primljeno s majkom, nastavilo da biva ošamućeno. Sumnja se da je majka i u bolnici, sedative drobila i stavljala djevojčici u sok", kaže izvor.

Podsjetimo, u prostorijama Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u prisustvu branioca, saslušana je M.R. (43) zbog sumnje da je u vremenskom periodu od 29. februara do 8. marta 2024. godine izvršila krivično djelo - Nasilje u porodici. Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu osumnjičenoj odredi pritvor u trajanju od 30 dana te je sud donio rješenje kojim joj je pritvor i određen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije