Pokušaj ubistva u Tuzli: Uhapšena dva muškarca

0
Radiosarajevo.ba
Pokušaj ubistva u Tuzli: Uhapšena dva muškarca
Foto: Tuzlanski.ba / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

U Tuzli se sinoć, 10. marta, dogodio pokušaj ubistva, a, prema informacijama Uprave policije Tuzlanskog kantona, dva muškarca su uhapšena.

Sve je počelo oko 21 sat, kada je PU Tuzla/PS Zapad zaprimila prijavu da je u Ulici Husinske bune, ispred ugostiteljskog objekta, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane jednog lica (koje se nalazilo u društvu sa još jednim licem) prema S.D., rođen 1976. godine iz Lukavca, nakon čega su se oba lica udaljila sa mjesta događaja.

"Tom prilikom, S.D. je zadobio lake tjelesne povrede, konstatovane u JZU UKC-a Tuzla, Klinika za ortopediju i traumatologiju. Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja o učesnicima navedenog događaja, koji su ubrzo pronađeni i privedeni u službene prostorije Uprave policije MUP TK-a.

Značajan jubilej: U sarajevskoj Vijećnici obilježeno 50 godina JU OŠ "Mehmedalija Mak Dizdar"

Značajan jubilej: U sarajevskoj Vijećnici obilježeno 50 godina JU OŠ "Mehmedalija Mak Dizdar"

Radi se o E.S., rođen 1988. godine iz Tuzle i A.B., rođen 1985. godine iz Tuzle. O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, po čijem nalogu je izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla uz asistenciju policijskih službenika PU Tuzla - PS Zapad, kao i vještaka balističke struke".

Iz Uprave ističu kako je osobama E.S. i A.B. je oduzeta sloboda, zbog postojanja osnova sumnje da se dovode u vezu sa učinjenjem krivičnog djela iz člana 166. u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine - Ubistvo u pokušaju: "U toku je poduzimanje daljnjih istražnih radnji, po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca, a nakon kriminalističke obrade, navedena lica će danas uz Izvještaj biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije