Užas u Srbiji: Kombijem bježao od policije pa se prevrnuo, ima mrtvih

0
Radiosarajevo.ba
Užas u Srbiji: Kombijem bježao od policije pa se prevrnuo, ima mrtvih
Foto: Tanjug / Isprevrtao se kombi s migrantima u Pirotu

Dvije osobe su poginule, a četiri teško povrijeđene pošto se prevrnuo kombi sa migrantima na izlazu iz srbijanskog grada Pirot. Policija je uhapsila D. M. zbog sumnje da je, u namjeri da izbjegne policijsku kontrolu, zbog neprilagođene brzine kod pružnog prelaza udario u stub sa svjetlosnom signalizacijom, uslijed čega se vozilo okrenulo na krov.

Kombi pun migranata prešao je preko pruge na izlazu iz Pirota, a zatim se nekoliko puta prevrnuo. U kombiju su se nalazila 22 migranta, a dvoje je poginulo na mjestu događaja.

U pirotskoj Opštoj bolnici zbrinuto je 19 migranata, a jedan je upućen u Klinički centar u Nišu. Svi osim jednog su maloljetni.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

"Radi se o 19 mladih ljudi, od kojih je samo jedan punoletan, a jedno lice je naš državljanin. Dva pacijenta su primljena na ortopediju, jedan sa prelomom vratne kičme, drugi sa prelomom lumbalnog dela kičme. Jedan pacijent je primljen na odeljenje hirurgije i ima prelom rebra i zuba", kaže doktor Nebojša Jovanović, piše RTS.

Policija u Pirotu uhapsila je D. M. (1982) iz Beograda, zbog sumnje da je izvršio krivična djela teško djelo protiv bezbijednosti javnog saobraćaja i nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopćio je MUP.

On se tereti da je kombi vozilom marke "opel" beogradskih registarskih tablica, u namjeri da izbjegne policijsku kontrolu, zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i kod pružnog prelaza udario u stub sa svjetlosnom signalizacijom, uslijed čega se vozilo okrenulo na krov.

"U putničkom vozilu marke ‘opel‘, kojim je upravljao, nalazila su se 22 lica, za koje je ustanovljeno da su neregularni migranti. Dva lica ovom prilikom su izgubila život, a četiri lica su teže povređena", navodi se u saopćenju.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti predat tužilaštvu.

Migranti koji ulaze iz Bugarske uglavnom granicu prelaze kod Dimitrovgrada.

Kako prenosi RTS, krijumčari za prevoz do Beograda uzimaju od 200 do 500 eura po osobi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije