Užas u Splitu: U kafiću fizički napao žene, udarao ih šakama u glavu

3
Radiosarajevo.ba
Užas u Splitu: U kafiću fizički napao žene, udarao ih šakama u glavu
Foto: Slobodna Dalmacija / Muškarac napao dvije žene u kafiću

Grozota u centru Splita i to usred bijela dana, nasred Rive! Kako javljaju zgroženi očevici, na terasi kafića Veneranda na Rivi dogodio se nemili incident.

Muškarac koji je sjedio u kafiću odjednom je ustao i počeo napadati dvije žene koje su sjedile stol do njega. Navodno je žene udario šakom u glavu, a potom počeo i razbijati čaše.

Sve to odvijalo se pred mnoštvom ljudi, koji su u nevjerici svjedočili prizoru, ali i reagovali. Muškarac srednjih godina nakon toga se udaljio u smjeru Prokurativa, a vrlo brzo stigli su policija i hitna pomoć.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Iz policije se saznaje kako su žene zatražile liječničku pomoć, a naknadno su javili da je muškarac uhapšen.

Novinar Slobodne Dalmacije razgovarao je s napadnutim ženama - Anamarijom Stanić, koja se predstavila kao specijalistica nacionalne sigurnosti, i njezinom tetom, poznatom splitskom ginekologinjom Marijom Divić.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, cijeli incident krenuo je zapravo zbog - politike. Dvije žene razgovarale su o Karolini Vidović Krišto, o kojoj nisu iznijele najbolje mišljenje, a što je očito iznerviralo muškarca koji je taj razgovor slušao.

"Nakon toga, došao je do mene i rekao da mi treba tableta za smirenje. Rekla sam mu da nema pravo petljati se u naš razgovor, što ga je još više iznerviralo i bio je jako neugodan. Vrlo brzo se ustao, unio mi se u facu, a ja sam od straha prema njemu bacila čašu. Nakon toga je on mene boksačkim zamahom udario, zamantalo mi se, a onda je moja hrabra teta stala između nas, međutim onda je i nju udario i to perfidno, s leđa", ispričala je još vidno u šoku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije