Užas u regionu: Majka (47) ga je silovala dok je bio dječak, preživio je pakao

Radiosarajevo.ba
Užas u regionu: Majka (47) ga je silovala dok je bio dječak, preživio je pakao
Pixabay / Ilustracija - Zlostavljanje djece

Na četiri godine i 11 mjeseci zatvora osuđena je 47-godišnjakinja iz Dalmacije zbog dva strašna kaznena djela: spolnog odnosa s djetetom te spolnu zloupotrebu djeteta starijeg od 15 godina.

A u pitanju je njen sin, prenosi 24sata.hr.

Pred splitskim Županijskim sudom utvrđeno je tokom postupka da su se takve grozote doista događale, i to prvenstveno temeljem psihologijskog vještačenja danas punoljetnog mladića. Stav vještakinje je, nakon razgovora s oštećenim, bio kako je te stvari doista proživio, kako nije riječ o izmišljotinama, što se uz neke posredne iskaze svjedoka (jer nije bilo očevidaca) pokazalo dovoljnim za osuđujuću presudu.

Dječaka je njegova majka zlostavljala tokom 2007. i 2008. godine, nakon razvoda, kada mu je skidala odjeću te stavljala spolni organ u usta unatoč njegovom protivljenju, piše u presudi. Desetak godina kasnije, kada je sin imao 17 godina, u desetak navrata ga je prisiljavala na spolne odnose, prijeteći da će ga fizički kazniti ili potjerati iz kuće.

Za svako nedjelo je dobila po tri godine zatvora, a uz jedinu olakšavajuću okolnost da ranije nije osuđivana, dobila je četiri godine i 11 mjeseci zatvorske kazne. Branila se kako ništa od toga nije istina već joj bivši suprug namješta cijeli slučaj.

Danas punoljetni mladić ne živi s njom od početka prošle godine, kada je provela gotovo dva mjeseca u istražnom zatvoru te je potom određena mjera zabrane kontaktiranja sa sinom. Nije bila na objavi presude.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije