Užas u Prijepolju: Razbili stakla i pokušali zapaliti lokal Bošnjaka

1
Radiosarajevo.ba
Užas u Prijepolju: Razbili stakla i pokušali zapaliti lokal Bošnjaka
Foto: Telegraf / Ilustracija / Policija u Srbiji

Neviđeni vandalizam dogodio se tokom noći između nedjelje i ponedjeljka u centru Prijepolja, kada je za sada nepoznati počinalac razbio stakla i pokušao da zapali staklorezačku radnju.

"Kad sam stigao na posao zatekao sam strašan prizor, ostao sam nijem od neverice. Ova radnja postoji preko šest decenija, poslom se bavio još i moj otac. Imam indicije i sumnjam ko je ovo mogao da uradi, a to ću i reći nadležnima", kaže za RINU vlasnik radnje Ertekin Kukuljac, prenosi Nova.rs.

On dodaje da ovo nije prvi sličan incident i da mu krajem godine izbušene sve četiri gume na vozilu koje se nalazilo parkirano ispred porodične kuće, te da su njegovom radniku u isto vreme probušene dvije gume. Taj slučaj, takođe je prijavljen nadležnim organima.

Suđenje za planiranje terorističkog napada u Zenici: Pročitane poruke s mobitela osumnjičenog

Suđenje za planiranje terorističkog napada u Zenici: Pročitane poruke s mobitela osumnjičenog

Policija je na licu mjesta i vrši uviđaj, a da nešto nije u redu tokom noći čuli su i građani Prijepolja koji žive u neposrednoj blizini staklorezačke radnje.

"Oko tri sata poslije ponoći začula se strašna lomljava stakla i buka. Imajući u vidu djelatnost kojom se bavi, pomislio sam da vlasnik još uvijek nešto radi i nismo obavijestili policiju. Jutros smo vidjeli ovaj vandalizam i ostali zatečeni", kažu komšije.

Policija intenzivno traga za počiniocem ovog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije