Užas u centru Ljubljane: Mladić s noževima napadao policiju, savladan nakon skoro sat vremena

0
Radiosarajevo.ba
Užas u centru Ljubljane: Mladić s noževima napadao policiju, savladan nakon skoro sat vremena
Foto: 24ur.com / Policija u Ljubljani

U centru Ljubljane jučer, 13. marta mladić je napadao na prolaznike sa dva duga noža, a policiji je trebalo skoro sat vremena da ga savladaju. 

Policija je oko 15 sati na Bavarskom dvoru primijetila muškarca sa dva duga noža u rukama. Policija ga je pozvala da spusti nož i skloni se s puta.

"Odmah su obezbijedili neposrednu okolinu i spriječili moguću opasnost drugih lica", objasnio je u izjavi medijima inspektor Željko Car iz Sektora uniformisane policije.

Aleksandra Prijović se usred koncerta s pozornice obratila svom suprugu: 'Vidiš li Filipe...'

Aleksandra Prijović se usred koncerta s pozornice obratila svom suprugu: 'Vidiš li Filipe...'

Kako se vidi sa fotografija, muškarac je na glavi imao vizir, a na leđima ranac.

Mladić je nasrnuo na policajce sa noževima i prijetio im. Pošto muškarac nije sarađivao s policijom, oni su intervenciji pristupili po taktičkom nahođenju. Car objašnjava da im je cilj da umiješane osobe ostanu nepovrijeđene.

"Čim su se policijski službenici uvjerili da je lice pod kontrolom, na lice mjesta je upućena specijalna jedinica policije sa policijskim pregovaračem", rekao je on, dodajući da su za to vrijeme policijski službenici koristili više sredstava prinude policije. "Ipak, nisu mogli kontrolisati osobu", rekao je Car.

Inspektor Željko Car je objasnio da je rođak 23-godišnjaka koji je došao na lice mjesta uvjerio ga da ispusti nož.

Prema nezvaničnim informacijama portala 24ur.com, policija ga je dva puta pokušala onesposobiti elektrošokom, ali je bilo bezuspješno.

Ovaj mladić je već bio umiješan u sličan incident 2020. godine, a prema navodima policije, radi se o osobi kojoj je potrebna medicinska pomoć.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije