Horor u Novom Sadu: Ženu ubio bušilicom pa pokušao skočiti s mosta

0
Radiosarajevo.ba
Horor u Novom Sadu: Ženu ubio bušilicom pa pokušao skočiti s mosta
MUP Srbije / Ilustracija

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu oglasilo se povodom svirepog ubistva Gordane T. (52) koju je suprug Nikola T. (55) usmrtio bušilicom, a potom pokušao da izvrši samoubistvo okovan lancima i betonskim blokom, skokom sa Temerinskog mosta.

Naime, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je zajedno sa pripadnicima Policijske uprave u Novom Sadu izvršilo uviđaj na licu mjesta, te je između ostalog, izdat i nalog da se tijelo pokojne prenese u Centar za sudsku medicinu u Novom Sadu, gdje je naloženo vršenje obdukcije, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Sa lica mjesta su izuzeti predmeti za koje postoji sumnja da su korišteni za izvršenje krivičnog djela, a koji će biti predmet forenzičke obrade i vještačenja.

Zlatan Ibrahimović otkrio u kakvim je odnosima sa porodicom: 'Morate razumjeti Balkan'

Zlatan Ibrahimović otkrio u kakvim je odnosima sa porodicom: 'Morate razumjeti Balkan'

"Tužilaštvo je djelo kvalifikovalo kao krivično djelo teško ubistvo iz čl. 114 st. 1 tač. 1 Krivičnog zakona, jer postoji sumnja da je izvršeno na svirep i podmukao način, a za koje je zaprijećena kazna doživotnog zatvora", saopćeno je iz Tužilaštva, a prenosi Blic.rs.

Kako dodaju, zbog postojanja sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo, Nikola T. iz Novog Sada, suprug pokojne, bit će saslušan u svojstvu osumnjičenog, kada se za to steknu uslovi, odnosno kada bude otpušten iz zdravstvene ustanove u kojoj mu se ukazuje medicinska pomoć, nakon što su ga nadležne službe izvukle iz Kanala DTD, gdje je pokušao da izvrši suicid utopljenjem.

Kćerka koja je pronašla tijelo ubijene Gordane T. (52) bila je jako bijesna i kazala je da njen otac nije ni htio da se ubije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije