Užas u bh. komšiluku: Tjerali ženu da im čisti i za njih prosi, tukli je i šamarali

0
Radiosarajevo.ba
Užas u bh. komšiluku: Tjerali ženu da im čisti i za njih prosi, tukli je i šamarali
Foto: AA / Hrvatska policija / Ilustracija

Zagrebačka policija prijavila je dvojicu muškaraca starosti 20 i 51 godinu te 21-godišnju državljanku Srbije koje sumnjiči da su 59-godišnju hrvatsku državljanku natjerali na prosjačenje na Kvaternikovom trgu u Zagrebu.

Policija sumnja na to da je 20-godišnjak u dogovoru s članovima svoje porodice te 51-godišnjakom i 21-godišnjakinjom obećao 59-godišnjakinji zaposlenje u Hrvatskoj.

Nakon što je 59-godišnjakinja u septembru prošle godine doputovala u Hrvatsku, trojac ju je smjestio u kuću na području Pisarovine, oduzeo joj lične isprave i natjerao na prosjačenje pod izgovorom da je dužna podmiriti troškove smještaja i drugih potrepština.

Profesor Rosensaft osudio izjave izraelskog ambasadora o Srebrenici

Profesor Rosensaft osudio izjave izraelskog ambasadora o Srebrenici

Prema navodima policije, 51-godišnjak je od tada svakodnevno dovozio 59-godišnjakinju do zagrebačkog Kvaternikovog trga, gdje je ona svakodnevno prosjačila novac od prolaznika i potom ga predavala 20-godišnjaku.

Međutim, kada je 59-godišnjakinja jednom prilikom isprosila manji novac od očekivanog, 20-godišnjak ju je išamarao, dok ju je 21-godišnjakinja jednom prilikom nogom udarila u tijelo. Uz to, tjerala ju je da čisti kuću, a zajedno s drugom dvojicom osumnjičenih nije joj omogućila ljekarski pregled uslijed zdravstvenih tegoba koje su je zadesile.

Policija ističe da je trojac zloupotrjebio teški položaj ovisnosti 59-godišnjakinje o članovima porodice, a posebno s obzirom na njezino zdravstveno stanje. Kada je 59-godišnjakinja u oktobru ove godine pobjegla od nasilnog trojca, osumnjičenici su je pronašli u kući njezinog poznanika u Dubravi i ponovo pokušali natjerati na prosjačenje.

Nakon što je 59-godišnjakinja odbila prosjačiti, 20-godišnjak i 21-godišnjakinja su je ugurali u tovarni prostor Citroena Berlingo, ali je ona uspjela otvoriti vrata i pobjeći u kuću svog poznanika, nakon čega su se nasilnici udaljili.

Nakon kriminalističkog istraživanja policija je osumnjičene predala pritvorskom nadzorniku, a poseban izvještaj je dostavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije