Užas u Aleksincu: Namjerno presjekao plinovod, pa otrovao četvero djece

Radiosarajevo.ba
Užas u Aleksincu: Namjerno presjekao plinovod, pa otrovao četvero djece
Šest osoba, među kojima je i četvero djece u dobi od 15 i 16 godina, otrovano je plinom koji je iscurio iz plinovodne mreže u srbijanskom gradu Aleksincu.

Incident se dogodio kad je nepoznata osoba na dva mjesta presjekla plinovodnu mrežu u Ulici Karađorđa Petrovića, stoji u preliminarnoj istrazi, prenose srbijanske Večernje novosti.

"Riječ je o već iskopanom plinovodu na kojem je radilo preduzeće Jugorosgas. Plinovod je bio presječen na dva mjesta i iscurila je značajna količina plina. Policija je završila uviđaj, a curenje plina je zaustavljeno veoma brzo, te nema opasnost za građane. A plinovod će uskoro biti zatrpan", kazao je Ivan Mitrović, zamjenik osnovnog javnog tužioca u Aleksincu.

Dva dječaka i dvije djevojčice primljeni su u Kliniku za dječije interne bolesti Kliničkog centra u Nišu, pod sumnjom da su otrovani. Prema nalazu dežurnih ljekara nisu bili životno ugroženi.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije