Užas: Policajac pretukao dječaka i vukao ga ulicom

Radiosarajevo.ba
Užas: Policajac pretukao dječaka i vukao ga ulicom
Subotički policajac S. B. osumnjičen je da je pretukao jedanaestogodišnjeg dječaka i vukao ga ulicom oko kilometar, držeći za kapuljaču.

"Moje dijete na svakih tri do pet minuta osjeća strahovit bol u ušima, u desnom uhu stalno čuje zujanje, a zbog straha noću mokri u krevet i ne može da spava", opisuje otac djeteta Nebojša Penčić posljedice udaraca koje je njegovom sinu nanio policajac.

Dječak M. P. se s drugarima u subotu igrao na njivi u blizini Kerskog groblja u Subotici, a kada su krenuli kući napao ih je pas, zbog čega su, da bi se odbranili, uzeli granje koje se nalazilo ispred obližnjih kuća, piše Blic.
 
"Uši su mu bile jako crvene i obraz mu je buktao. Izašao sam napolje i pitao policajca s kojim pravom mi bije dijete. Vikao je kakvo mi je to dijete i rekao je da su djeca dirala granje i da mu neko baca petarde, ali ne tog dana već se to desilo ranije, što nema nikakve veze sa sinom. Opsovao mi je majku, a pošto mi je majka nedavno izgorjela u požaru, to je bila kap koja je prelila čašu i rukom sam ga odgurnuo i rekao mu: 'Konju jedan, ti si u uniformi i da li si svjestan šta si uradio, tučeš moje maloljetno dijete!'. Nasreću, supruga i otac su me zaustavili, a on je počeo da bježi. Pošto imamo kamere na kući, sve je zabilježeno na snimku", prepričava vidno potresen Penčić.

Dječak je do sada tri puta pregledan. Prvo su konstatirane teške tjelesne povrede, zatim lake, a od jučer prima injekcije.

U Policijskoj upravi za Blic kažu da im je događaj prijavljen u subotu i da je u trenutku incidenta policijski službenik bio van službe.

"Protiv policijskog službenika podnijeta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično djelo zlostavljanje i mučenje. On će biti suspendovan do okončanja disciplinskog postupka. Ako se utvrdi njegova odgovornost, bit će preduzete odgovarajuće mjere", kažu u PU.

Otac dječaka kaže da je policajac sve priznao.

"Planiram da angažiram advokata i podnesem i tužbu zbog nanošenja povreda mom djetetu, za pretrpljeni strah i uznemiravanje i prijetnje koje je uputio meni i djeci. Oštećenja koja su konstatovana, rekli su mi stručnjaci, za nekoliko mjeseci mogu dovesti i do gubitka sluha. Objasnili su mi da je to jak udarac koji stvara vakuum i da su bolovi nepodnošljivi, naročito za dijete", uznemiren je otac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije