Jezivo / Užas kod Zagreba: Mrtvu majku sedmicama držao u kući

27. 07. 2020. u 09:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Jeziv slučaj zabilježen je u Jastebarskom, kod Zagreba.

Muškarac je svoju mrtvu majku sedmicama držao kod kuće i govorio da je otišla.

Tijelo M. S. (85) pronašla je njena nećakinja. Čim je ušla u kuću, osjetila je strašan smrad. Sin preminule, J. S., susjedima je pričao da je njegova majka otišla s unukom u Zagreb. Nema tragova nasilja.

"Ne razumijem kako susjedi nisu osjetili smrad? Da nitko prije nije reagirao", još u šoku je rekla nećakinja M. S. (85), piše 24sata.hr.

Upravo je ona u kući u mjestu kraj Jastrebarskog pronašla mrtvo tijelo svoje tete. Šokirana prizorom odmah je nazvala policiju, koja je u četvrtak tamo obavljala uviđaj. U zagrebačkoj policiji potvrdili su da su 23. jula dobili dojavu o pronalasku mrtvog tijela.

Pregledom tijela nisu utvrdili ozljede koje bi upućivale na eventualnu nasilnu smrt.

Budući da je tijelo već bilo u visokom stepenu raspadanja, prevezli su ga na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu na obdukciju kako bi se utvrdili uzrok i tačno vrijeme smrti. Prema neslužbenim informacijama, žena je preminula početkom jula.

Na mjestu događaja zatekli su i člana porodice preminule, kojeg su kolima Hitne pomoći prevezli u odgovarajuću instituciju. Kako neslužbeno doznaje 24sata.hr, riječ je o sinu preminule, a prevezli su ga u Psihijatrijsku bolnicu Jankomir u Zagrebu.

Većina susjeda s kojima su razgovarali novinari ovog portala su rekli da već neko vrijeme nisu viđali ženu, no nisu se mogli sjetiti tačno koliko dugo.

Nećakinja preminule ju je redovno obilazila, dolazila je kupati, presvlačiti, čistiti, ponekad donijeti i jelo, ali je imala dvije tragedije u porodici u zadnje dvije sedmice, zbog čega nije dolazila.

Ispričala je da je njena teta prije otprilike tri godine imala moždani udar, zbog kojeg je teže govorila, no mogla je normalno hodati i kretati se.

"On je svima govorio da je hrani, nekima je rekao da ju je unuk odvezao u Zagreb, jer je doista imala unuka i unuku u Zagrebu. Čim sam čula tu priču, odmah sam došla do nje provjeriti što se zbiva jer ta priča nije ‘pila vodu’", rekla je nećakinja.

Jednoj je susjedi sin kazao da mu majka zbog vlastite sigurnosti nigdje ne izlazi.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA