Srbija / Uvode se oštre mjere: "Katanac" na kafiće, frizeraje, tržne centre, teretane...

01. 12. 2020. u 17:43:00 Anadolija

Shares: 3

U Srbiji bi od petka, 4. decembra trebalo da na snagu stupe nove epidemološke mjere protiv koronavirusa kojima će rad ugostiteljskih objekata i uslužnih delatnosti biti skraćen do 17 sati, dok će vikendom biti uvedena zabrana rada, osim za prehrambrene prodavnice koje će moći da rade svakog dana do 21 sat, javljaju lokalni mediji. 

Mjere je predložio Krizni štab za borbu protiv koronavirusa, a Vlada Srbije trebalo bi da ih usvoji sutra, dok bi njihova primjena počela od petka, 4. decembra.

Samo će apoteke, dostava hrane i benzinske pumpe za točenje goriva moći da rade neograničeno, svih sedam dana u nedelji.

Pozorišta i bioskopi moći će da rade svakog dana do 17 sati, pa i vikendom, pijace će radnim danima raditi uobičajeno, a vikendom od šest do 15 sati.

Ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri, teretane i vežbaonice, spa centri i bazeni radit će svakog radnog dana do 17 sati, a vikendom, odnosno od petka u 17 časova do ponedeljka u pet sati ujutro, bit će uvedena zabrana rada.

Sada u zemlji ugostiteljski objekti i tržni centri rade do 18 sati, prodavnice do 21 čas, kao i drugi prodajni objekti, kozmetički, frizerski i saloni ljepote i teretane i vežbaonice, a koji se ne nalaze u sklopu tržnih centara.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA