Uvedene nove mjere na hrvatskom primorju

Radiosarajevo.ba
Uvedene nove mjere na hrvatskom primorju
Foto: Pixabay / Split

Krizni štab civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije sazvao je presicu ispred zgrade Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Razlog je današnji rekordni broj zaraženih u tom kantonu.

"Nije dobro. Najviše je u Splitu, a dosta i u Imotskom. Locirali smo žarišta u određenim fitness centrima, imamo i dalje podatke vezano za održavanje nekih obiteljskih okupljanja vjenčanja", rekla je prim. dr. sc. Željka Karin, direktorica Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Splitsko - dalmatinske županije.

"Tijekom dana ćemo dobiti odgovor na naše prijedloge. Predlažemo na rok od 14 dana. Obvezne maske u zatvornim prostorima i u ugostiteljskim objektima. Ograničavanje održavanje vjenčanja do 50 osoba, sprovoda do 50 osoba bez izražavanje sućuti, bez karmina, obiteljska okupljanja do 20 ljudi, na okupljanjima je obvezno nošenje maski", rekao je Luka Brčić, načelnik SCZ SDŽ.

Naime, danas je 138 novooboljelih osoba pozitivno na koronavirus i to 63 iz Splita, 12 iz Sinja, 10 iz Imotskog, 8 iz Makarske, 8 iz Solina, po 4 iz Podbablja i Prološca, po 3 iz Kaštela, Omiša, Trogira i Otoka, po dvoje iz Vrgorca, Marine, Podstrane i Zmijavaca te po jednu osobu iz Hvara, Dugog Rata, Jelse, Klisa, Podgore, Runovića, Šestanovca, Tučepa i Zagvozda.

Prvi put se iza Splita nalazi Sinj s čak 12 novooboljelih. Posjetimo, jučer su evidentirana četiri slučaja zaraze, a danas tri puta više. Postoji mogućnost da bi upravo u Sinju mogao krenuti veći val zaraze i to nakon što je prije 11 dana proslavljen blagdan Velike Gospe kada se mnogi nisu pridržavali mjera u crkvi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije