Upravo je objavljeno upozorenje za Sloveniju: Očekuje se nastanak nove oluje

0
Hina
Upravo je objavljeno upozorenje za Sloveniju: Očekuje se nastanak nove oluje
Foto: Bhmeteo.ba / Oluja u Zagrebu/Ilustracija

Slovenska agencija za okoliš (Arso) danas je za područje cijele Slovenije, u vremenu između 14 i 23 sata, izdala narančasto upozorenje za olujno nevrijeme. Prema Arsu, moguće je snažno nevrijeme, s tučom te udarima vjetra i groma.

Ovaj put oluje će se formirati nad Slovenijom, a problem je što će njihov položaj i vrijeme nastanka biti još teže predvidjeti nego u petak, kada su se olujni sustavi formirali nad susjednom Italijom i kretali prema našem području, javlja Arso.

Od 18 sati u petak do 6 sati u subotu, zbog nevremena na terenu su bile 32 vatrogasne jedinice. Zabilježena su 102 incidenta od kojih se 39 dogodilo na području regionalnog središta Slovenj Gradec, 25 na području Celja, 17 na području Ljubljane, a 14 na području Kopra.

Goran Bregović opisao kako je izveo porodicu iz ratnog Sarajeva i ko mu je pomogao

Goran Bregović opisao kako je izveo porodicu iz ratnog Sarajeva i ko mu je pomogao

Vatrogasci su uglavnom uklanjali srušena stabla i prekrivali uništena krovišta kuća i zgrada te ispumpavali oborinske vode iz zgrada. 

Uslijed obilnih kiša stvorile su se veće bujice te su narasli vodostaji koji su plavili objekte i prometnice. Aktiviralo se i nekoliko klizišta, izvijestila je Uprava za zaštitu i spašavanje.

Najteže je bilo na području Črnega na Koroškem, gdje su poplavljene mnoge kuće, a zbog opasnosti od odrona aktivirana je i sirena za opću opasnost te je evakuirano oko 50 ljudi, koji su se u petak navečer uspjeli vratiti svojim domovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije