Unuk bivše državne revizorice Hrvatske 'pao' na granici: Njemačka traži izručenje, evo zbog čega

0
Radiosarajevo.ba
Unuk bivše državne revizorice Hrvatske 'pao' na granici: Njemačka traži izručenje, evo zbog čega
FOTO: Pixabay / Zatvor / Ilustracija

Luka Ivančić, unuk bivše državne revizorice Hrvatske Šime Krasić, uhapšen je prošlog vikenda nakon ulaska u Hrvatsku, i to po europskom nalogu za hapšenje kojeg je izdao sud u Minhenu zbog optužnice za krijumčarenje 36 kilograma marihuane.

Ivančića su priveli službenici PGP Trilj, a sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio mu je istražni zatvor do odluke o predaji Njemačkoj.

O samoj predaji će odlučivati vijeće Županijskog suda, ali vrlo je lako moguće da će se samo izručenje Njemačkoj odgoditi dok Ivančić ne odsluži zatvorsku kaznu u Hrvatskoj po pravosnažnoj presudi Općinskog suda u Zagrebu za kilogram heroina. 

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Nakon sporazuma s tužilaštvom osuđen je na djelomičnu zatvorsku kaznu prema kojoj mora odslužiti godinu dana zatvora, dok mu se preostali dio presude od godinu i pol dana pretvara u uvjet s rokom od četiri godine, piše Direktno.hr.

U istražnom zatvoru u tom je slučaju proveo dva i pol mjeseca pa mu je preostalo nešto manje od 10 mjeseci zatvora. Sudiji istrage u Splitu je rekao da nije znao da ga traže u Njemačkoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije