Prva supruga Vidoja Ristovića i kćerka Matea se oglasile prvi put nakon njegove smrti

2
Radiosarajevo.ba
Prva supruga Vidoja Ristovića i kćerka Matea se oglasile prvi put nakon njegove smrti
Foto: IG / Vidoje Ristović / Suprug Nikoline Pišek, Vidoje Ristović

Historičar umjetnosti Vidoje Ristović preminuo je u 44. godini, dok je bio na masaži, a sada su se povodom njegove smrti oglasile prva supruga Lana i kćerka Matea.

Region je šokirala vijest da je preminuo muž Nikoline Pišek, Vidoje Ristović.

Uzrok njegove smrti još nije poznat. Porodica i prijatelji su slomljeni zbog gubitka - najviše njegova djeca.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Ristović je često objavljivao fotografije sa kćerkom koju je dobio s bivšom ženom, a sada su mu Lana i mala Matea uputile posljednji pozdrav i oglasile se emotivnim riječima.

"Dragi tata, neka ti moja beskrajna ljubav bude vodilja među zvijezdama, a ja ću gledati u nebo i znaću da me čuvaš. Mirno putuj nebeskim prostranstvima, a mama i ja ćemo te zauvijek nositi u svojim srcima. Tvoja Matea i Lana", navodi se u čitulji koja je objavljena u srbijanskim medijima.

Sahrana će biti u četvrtak, 12. maja, na Novom groblju u Beogradu, a porodica preminulog je obavijestila sve prijatelje i porodicu o ispraćaju.

"Neizmjerna bol i tuga za našim jedinim preminulim sinom u 44.godini života. Obavještavamo rođake i prijatelje da će se opelo održati 12. maja 2022. godine na Novom groblju u 14:30 sati", navela je porodica.

Obdukcija je također završena, no još nisu poznati detalji cijelog slučaja koji ovih dana potresa regiju.

Iako još uvijek nije poznato koje je tačno vrijeme smrti ovog historičara umjetnosti, kako uglavnom navode srbijanski mediji, Vidoje je bio u salonu za masažu strujom, a maserka je bila žena od oko 60 godina.

"Moj sin nije umro tokom odnosa. Danas su mi stigli nalazi obdukcije. Do smrti je došlo usred dišne insuficijencije (stanje u kojem razina kisika u krvi postaje opasno niska odnosno razina ugljikova dioksida opasno visoka, op. a.) koja je uzrokovala popuštanje rada srčanog mišića", rekao je otac Viktor Ristović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije