Ko je bio Vidoje Ristović, suprug Nikoline Pišek koji je preminuo

6
Radiosarajevo.ba
Ko je bio Vidoje Ristović, suprug Nikoline Pišek koji je preminuo
Foto: IG / Vidoje Ristović / Nikolina Pišek sa suprugom

Javnost u regionu iznenadila je vijest da je Vidoje Ristović, srbijanski historičar umjetnosti i životni saputnik popularne hrvatske TV voditeljice Nikoline Pišek, umro u 44. godini. 

Tužnu informaciju je potvrdila upravo Nikolina Pišek.

Vidoje Ristović rođen je 25. jula 1978. godine u Beogradu, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a zatim i historiju umjetnosti.

Vlada FBiH dala saglasnost za usklađivanje vrijednosti općeg boda, sad iznosi 20,74 KM: Šta to znači

Vlada FBiH dala saglasnost za usklađivanje vrijednosti općeg boda, sad iznosi 20,74 KM: Šta to znači

Potiče iz bogate porodice, a njegov otac Viktor Ristović, poznatiji po nadimku Miša Grof, od devedesetih godina se bavio trgovinom umjetničkim djelima i antikvitetima.

Bio je u braku sa hrvatskom TV voditeljicom Nikolinom Pišek od 2013. godine, a par je 2014. godine dobio kćerku Unu Sofiju. Porodica je do danas živjela na relaciji Beograd – Zagreb.

Vidoje je imao još jedan brak iza sebe, a iz tog prvog braka kćerku Mateu, koja sada ima 12 godina.

Pažnju javnosti privukao je svojim ljubavnim životom.

Ristović je bio u prvom braku do 2011. godine, kada je, kako se pisalo, ostavio suprugu zbog glumice Katarine Radivojević.

Vodoje Ristović sa suprugom Nikolinom u Parizu - undefined

Foto: IG / Nikolina Pišek: Vodoje Ristović sa suprugom Nikolinom u Parizu

Sa Katarinom je bio u vezi u periodu kada je ona počinjala glumačku karijeru u Sjedinjenim Američkim Državama. Dok je glumica pokušavala da pronađe svoje mjesto u Hollywoodu, tadašnji partner Vidoje je često posjećivao. Međutim, njihova veza nije opstala, a Katarina je jednom prilikom rekla da je razlog njihovoh prekida bila upravo razdvojenost, prenijeli su ranije mediji.

Godinu dana kasnije, u toku ljeta, Vidoje je upoznao Nikolinu u Dubrovniku, pa su se opet sreli u Crnoj Gori. Ubrzo je počela njihova ljubav, a vezu su objelodanili 2012. godine. Par mjeseci kasnije su se vjerili, a zatim i vezu krunisali brakom, glamuroznom svadbom u Monte Carlu.

Naredne godine su dobili kćerku kojoj su dali ime Una Sofija. Vidoje nije davao izjave za medije, ali je Nikolina o svom suprugu imale najlepše komentare. Svojevremeno, voditeljica je svog izabranika opisala kao "najspecifičnijeg čovjeka koga je ikad upoznala".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije