Uhapšeno 30 saobraćajnih policajaca: Osumnjičeni da su primali mito od vozača

Radiosarajevo.ba
Uhapšeno 30 saobraćajnih policajaca: Osumnjičeni da su primali mito od vozača
Arhiv / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)
U velikoj policijskoj akciji policijski službenici uhapsili su danas preko 30 svojih trenutnih i bivših kolega iz odjela saobraćajne policije, zbog sumnje da su primali mito.

Kako prenosi Tanjug, pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije uhapsili su 30 policijskih službenika saobraćajne policije PU Čačak i trojicu bivših pripadnika ovog odjela čačanske policije, zbog postojanja osnova sumnje da su primali različite novčane iznose od vozača kako bi im ne bi pisali prekršajne prijave.

Sumnja se da su osumnjičeni na ovaj način oštetili budžet Republike Srbije za preko 23.000 KM, i to samo od februara do maja ove godine, kada su na području Ibarske magistrale, u zoni svoje odgovornosti, od učesnika u saobraćaja koji su počinili prekršaje zahtijevali i primali novac, prenosi Tanjug.

Svim uhapšenima određen je 48-satni pritvor, zbog postojanje osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja, a nakon toga će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Čačku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije