Svađa završila tragično: Ubio rođaka zbog zemlje

Radiosarajevo.ba
Svađa završila tragično: Ubio rođaka zbog zemlje
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Strašna pucnjava pogodila je jučer bihaćko naselje Srbljani, kada je došlo do sukoba između dvojice rođaka, nakon čega je jedan od njih smrtno stradao.

Kako stoji u izvještaju Ministarstva za unutrašnje poslove Unsko-sanskog kantona, policijski službenici su prijavu o ovoj pucnjavi dobili jučer u 11.45 sati, nakon čega su patrole hitno upućene na mjesto nesreće. Pri dolasku na mjesto nesreće zatekli su beživotno tijelo muškarca inicijala R. K. (1972) iz Bihaća, koji je preminuo usljed povreda nanesenih vatrenim oružjem.

Vrlo brzo nakon uviđaja pokrenuta je i policijska istraga u ovom predmetu, te su policijski službenici pretresli prostorije u vlasništvu osobe Dž. K., koja je osumnjičena da je počinila ovo krivično djelo. U pretresima je pronađeno više komada oružja i municije, čije posjedovanje nije dozvoljeno građanima.

Kriminalistička istraga u ovom predmetu je još uvijek u toku, stoji u izvještaju MUP-a USK-a, a zbog sumnje da je izvršio krivična djela ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija uhapšena je osoba inicijala Dž. K. (1972), koja će biti zadržana sve do kraja istrage.

Prema nezvaničnim saznanjima, povod ove pucnjave jeste granica između zemljišta u vlasništvu osoba koje su se sukobile, a u vezi s kojim su se posvađala dvojica rođaka, nakon čega je jedan pucao u drugog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije