Uhapšeni urednici portala zbog vijesti o eksploziji u rezidenciji Mila Đukanovića

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni urednici portala zbog vijesti o eksploziji u rezidenciji Mila Đukanovića

Glavnom uredniku IN4S Gojku Raičeviću i Draženu Živkoviću, glavnom uredniku portala Borba, određen je pritvor zbog objavljene vijesti da je u Vili Gorica, u rezidenciji predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, došlo do eksplozije.

Iz Uprave policije je saopćeno da su Živković i Raičević uhapšeni zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje panike i nereda objavljivanjem lažnih vijesti, bez prethodne provjere.

"S navedenim je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama ova dva lica stiču elementi krivičnog djela izazivanje panike i nereda te da se oni liše slobode i uz krivičnu prijavu privedu ovom tužiocu u zakonom propisanom roku", saopćeno je iz Uprave policije, piše Telegraf.rs.

Osnovni tužilac Biljana Medenica odredila je pritvor Raičeviću i Živkoviću, a saslušanje je kod sudije za istrage Osnovnog suda u Podgorici danas u 9 sati.

Kako se navodi na sajtu IN4S, ostaje nejasno zbog čega je određeno zadržavanje Raičeviću i Živkoviću, kada nije nastupila nikava panika, kao i činjenica da je objavljeno saopćenje Uprave policije, koja je dematnovala da je riječ o eskploziji, već je navedeno da se radi o elektro kvaru, prenosi Telegraf.rs.

"Ovo je po svemu sudeći očigledna koordinacija neformalnih centara moći, policije i tužilaštva u namjeri da se Gojko Raičević i Dražen Živković, i portali IN4S i Borba eliminišu sa medijske scene", navodi se na portalu IN4S.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije